Zawsze sparwdza jeden z HD przy starcie i problem z USB


(potus) #1

Mam dwa problemy Jeden to taki jak w temacie Zawsze przy starcie sprawdza mi partycje G i H czyli te znajdujące się na Twardzielu "slave"

Drugi problem to problem z USB

Mam USB 2.0. Problem polega na tym że bardzo powoli chodzi mi, przez USB, czytnik karty z aparatu foto. Karta po podłączeniu bardzo szybko się ładuje pokazuje katalogi i pliki ale jak kliknę w plik obrazka to łaskawie pokaże się "już" po niecałych dwóch minutach ( mam podłączone to tak : przedłużacz USB- > adapter dla kart - > karta MMC ) no i zdjęcia nie zawsze ale dość często ściągają się czarno białe. W robocie na innym kompie ten sam zestaw chodzi super.

Napiszę co zrobiłem: Odinstalowałem wszystko pozwoliłem żeby Windows sam zainstalował i dodatkowo zainstalowałem :

VIA USB 2.0 Driver v270p_M

taki sterownik i dalej nic się nie poprawiło.

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 23:03:05, on 2007-01-24

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\Kalendarz XP\Kalendarz.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\TC PowerPack\totalcmd.exe

E:\Instalki\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: IeCatch5 Class - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll

O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll

O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Kalendarz XP] C:\Program Files\Kalendarz XP\Kalendarz.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe

O8 - Extra context menu item: Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm

O8 - Extra context menu item: Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll

O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)

O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204

O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1152293716123

O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe

Jeżeli mój problem powinien być w innym dziale to proszę o przeniesienie lub wykasowanie i przepraszam za kłopot.


(Gutek) #2

Rozwiązanie problemu znajdziesz - http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... topic=5989

usuń wpisy HJT


(potus) #3

Wybacz ale link, który podałeś jest do bardzo obszernego tematu. Gdybyś mi podał w którym z poruszonych tematów mam szukać rozwiązania byłbym wdzięczny o wklejenie rozwiązania nie śmiem prosić. :slight_smile:


(Gutek) #4

Zobacz na Checkdisk


(potus) #5

W edytorze rejestru nie mam w ogóle takiego wpisu SFCScan !

Co do drugiej części tam wszystko jest w porządku.

Co do USB nic się nie poprawiło Teraz jak kliknę w zdjęcie na " karcie podłączonej do usb "dostaję info"Nie mogę rozpoznać nagłówka pliku!" oraz " " Nieznany format pliku "raz też napisało "Błąd dekodowania" zdjęcia są .jpg i kliknięte te na HD otwierają i wyświetlają się dobrze. Używam programu InfranView.


(adam9870) #6

Zajrzyj tutaj:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=88789


(potus) #7

Dzięki tamten sposób zadziałał.

Pozostał problem USB

Mam może i głupie pytanie. Czy żeby coś podłączyć do USB trzeba wyłączać komputer ?? Może to USB jest zepsute bo ja tak robię, że włączam ten czytnik karty z aparatu foto i wyjmuję bez wyłączania kompa.


(Joan Sunshine) #8

Nie no nie trzeba zdecydowanie. Ze wszystkimi portami to samo?