Zbędna opcja w Autoodtwarzaniu


(Ostatni Mohikanin) #1

Zainstalowałem swego czasu program Olympus Master (do zdjęć). Szybko stał się zbędny, więc został odinstalowany. Mam włączone autoodtwarzanie dla wszystkich urządzeń. Mimo, że Olympusa w laptopie nie ma od roku, wciąż po włożeniu do stacji dysków płyty ze zdjęciami lub podłączeniu aparatu - w autoodtwarzaniu pojawia się opcja "Launch Olympus Master przy użyciu Olympus Master". Po klinięciu pojawia się komunikat, że "z tym plikiem nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności". System (Vista Home Basic) czyściłem CCleanerem wielokrotnie i "problem" wciąż jest. Jak usunąć ten niepotrzebny wpis z autoodtwarzania?


(system) #2

CleanHandlers


(Kolmar) #3

Ściągnij programik Autoruns i odznacz bądź usuń wszystkie pliki, które odnoszą się do aplikacji (patrz na kolumnę Publisher, która będzie zawierć nazwę wydawcy oprogramowania).


(Ostatni Mohikanin) #4

Dzięki, Barnaba, CleanHandlers załatwił sprawę w 10 sekund =D> Rokko, Autoruns niestety nic nie znalazł odnośnie Olympusa :?