Zbyt duży transfer

Witam.

Posiadam swoje forum klasowe, na które wchodzi góra pare osób.

Od pewnego czasu jest problem. Poniewaz na stronie generewany jest strasznie duży transfer. Od grudnia do dnia dzisiejszego zostało zrobione już ponad 2GB :!: :o Dodam, że forum zostało zamknięte przez admina bo myślał, że to nasza sprawka. Jednak jak zobaczył, że bije po transferze nawet jak konto jak zablokowane to się zorientował, że coś jest nie tak.

Teraz nie wiem co to może być ? Bo przecież 8 czy 9 osób nie generuje nawet paru mega na serwerze :? Pomoc admina ograniczyła się do czegoś takiego: “Macie tydzień na sprawdzanie co to jest”.

Co to może być ? Wirus ? Robot ?

Jak go wykryć no i zlikwidować ?

Patricko może na serwerze ktoś zapuścił pliki do pobierania ?

Gdzie posiadasz konto ?

Podaj jakieś szczegóły.

Jeśli ten “admin” ma jakieś pojęcie to z łatwością sprawdzi w logach serwera co, kiedy i w jaki sposób generuje olbrzymi ruch.

Powiedz, jaki to skrypt forum?

Jak przemo, to możliwe, że coś sie zepsuło .

No to tak:

Forum jest na skrypcie przema. Admin nieco jest “tępawy”… on nie wiem pewnie jak to sprawdzić nawet. Serwer jest od :arrow: http://www.8u.pl

Na serwie niema żadnych plików do pobierania właśnie.

Tylko forum i tyle.

może to błąd aplikacji mierzącej transfer? Znam takie przypadki, że strony domowe w trzy dni generowały po kilkanaście GB transferu

Jak tak miałem i atakowały mnie roboty ale wgrałem plik blokujący i jest dobrze :slight_smile:

Może coś więcej na ten temat ?

Jaki to plik i skąd go masz ?

z góry dzięki

jest to zwykł plik tekstowy robots.txt google powie Ci wszystko na jego temat (fraza robots.txt ), łącznie z generatorem takowego pliku, potem wrzucasz go tylko na stronę do katalogu głównego