Mam pytanie czy nie jest za wysoka temperatura? przy otwartej przegladarce tem. wacha sie od 52 do 65.
Za wysoka. Czyszczony radiator pasta wymieniona?
Ten laptop był kupiony tydzień temu 
to jak Ci się grzeje dokup podstawkę chłodzącą lub oddaj im do serwisu powiedz co i jak może coś zrobią z chłodzeniem
biorąc pod uwagę ostatnie upały i że to laptop a laptopy mają miej wydajne chłodzenie oraz to że mamy lato i dość ciepło, na te tego typu urządzenia skok temperatury ma większy wpływ myślę że temperatura jest dobra
dzieje ci się coś z laptopem? gorzej działa? sam się wyłącza? są może jakieś inne dziwy i objawy przegrzania?
podaj model laptopa
Temperatura nie jest za wysoka. Zależy jeszcze jaki masz procesor u mnie normalna temp to 50-60 stopni od 70 głośno działa wiatrak
no to nie wiem ja mam lapa od 4 lat nie czyszczony a temp ma mniejsze
a co ma tu do tematu twój laptop, wszystko zależy od modelu zawartego w nim chłodzenia oraz modelu procesora inny procek już może łapać inne temperatury
To jest mój procesor Mobile DualCore AMD A6-4400M, 2700 MHz (27 x 100).
A chłodzenie nie wiem gdzie znaleść.
temperatura maksymalna dla tego procesora to 100 stopni Celsjusza dopiero powyżej tej temperatury może dojść to spalenia procesora lub innej usterki
puki laptop, system oraz programy chodzą prawidłowo temperaturą bym się nie przejmował pierwsza oznaką za wysokiej temperatury jest sypanie błędami przez procesor spowoduje to błędne działanie programów, systemu lub spowoduje BSOD i samoczynny restart komputera jak się nic nie dzieje to nie ma się czym przejmować
bart86 dzięki za odpowiedż. Wszystko jak narazie jest dobrze. Dzięki.
Proszę nie używać kolorów zastrzeżonych dla administracji.
Przy otwartej przeglądarce będę się upierać temperatura za wysoka 65st. Odpal jaką grę na 10min i wtedy napisz jaką masz temperaturę. Co do chłodzenia to raczej nie znajdziesz bez rozkręcenia laptopa 
Boje się go rozkrecić. nie ma żadnego programu ktory poda specyfikacje chlodzenia?
upierasz się bez sensu i traktujesz wszytki procesory tak samo a nie są takie same Pentium IV miał 60 w spoczynku a Phenom II ma maksymalnie 60 stopni nie można wszystkiego traktować jednakowo
każdy procesor czy układ scalony pod wpływem za wysokiej temperatury działa niestabilnie i sypie błędami jak chodzi wszystko dobrze to poco robić z igły widły?
Producent firma Intel podaje dla tego procesora maksymalną temperaturę dla tego procesora dla tego procesora 100 stopni a ty z nimi chcesz się z nimi kłócić i wszystko wiesz najlepiej