Mam pewien problem, dziś doszła do mnie nowa karta graficzna Gigabyte HD 6770 1 GB GDDR5, kartę podłączyłem, sterowniki zainstalowałem ale gdy włączyłem BF’a 3 to jest gorzej niż na poprzedniej karcie (moja poprzednia karta to Gainward GTS 250 1 GB DDR3) i nie wiem dlaczego tak się dzieje, nawet na niskich ustwieniach
Pełny setup mojego pc to:
Intel Core i5 750 (4x 2,67 GB)
4 GB Ram
i karta graficzna Gigabyte HD 6770
Proszę o pomoc, dałem troszkę pieniędzy na tą kartę, wiem, że nie jest najlepsza ale lepsza od mojej poprzedniej, z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi
Zasilacz Qoltec 650 W, tylko zauważyłem, że poprzednia karta miała 2 wejścia zasilające, te sloty na wtyczki od zasilacza a ta ma jedno a ja mam kabel nie z jedną wtyczką tylko z dwiema taki rozłączony na dwie wtyki, czy to może być problemem?
Tak, najnowsze instalowałem.
Na rozdzielczości powyżej 1024x756 (?) z odświeżaniem 75 mhz gra sie tnie, a nie powinna.
– Dodane 30.03.2012 (Pt) 18:35 –
CrisPL na jakich ustawieniach najczęściej grasz w mocniejsze gry?
mati_017 , Też miałem problem z battlefieldem 3, najnowsze stery pomogły, akurat była to wersja 11.x, więc poszukaj troszkę starszych, zasilacz lipa mimo ze karta nie prądożerna
Bo qoltec to czarna lista, i na bank nie ma tych 650W, zmień go w najbliższym czasie jak nie chcesz komputera pożegnać, poza tym 650W przy tym sprzęcie to troszkę za dużo.
Jakoś jade na nim już 2 bite lata i nic sie nie dzieje a co do Ati Catalyst to jak je najlepiej ustawić żeby gry dobrze chodziły? Chodzi mi tu o te filtrowania, antylisingi itd.
Bo w Nvidia Control Panel coś tam kumałem a tu już jest inna bajka.
Wiesz, też znam kilka przypadków, że znajomy “hahaha, co za frajer, mówi mi, że dobry zasilacz kosztuje min. 150zł, a taki nieco “bogatszy” 200zł, ja kupiłem za 50zł i działa”, a po pół roku, roku - palą nie tylko same zasilacze, ale także resztę sprzętu Wiesz, AA, AF i inne opcje no dodatkowo obciążają. Musisz metodą prób i błędów samemu sobie ustrzelić detale, na jakich daje się grać.