Stało się to po użyciu jakiegoś narzędzia do odblokowywania pendrivem.
Otóż mam zdublowane konta na ekranie logowania, a w ustawieniach wszystko jest dobrze. Jedno ma kwadratowe profilowe i da się je odblokować tylko hasłem, a drugie ma normalne i da się je odblokować także PINem. Obydwa prowadzą do tego samego.
Konto, które jest częścią Windows Defendera: WDAGUtilityAccount
Konto gościa, które jest wyłączone domyślnie
Widoczne konta przy logowaniu to konto: „1.” i konto „2.”.
Domyślnie Windows tworzy konto administratora. Manualnie musiało zostać dodane konto użytkownika *****.
Win+R, wpisz netplwiz, co pokazuje? UPDATE:
Miałem kiedyś sytuacje na Win10, gdzie było konto „ducha” po użyciu konta online Microsoftu i zerwaniu połączenia internetowego.
Rozwiązaniem było uruchomienie netplwiz jako administrator, zaznaczenie pola „użytkownicy muszą pisać hasło, aby zalogować się na ten komputer”, restart PC, ponownie netplwiz jako administrator i odznaczyć to pole. Po restarcie użytkownik „duch” znikał.
Czyli, że nie możesz usuwać kont?
Więc zostaje przeinstalowanie systemu przy wyłączonym necie i zalogowanie się na jedno (lokalne), albo też z netem na Microsoftu.
Poza tym „Stało się to po użyciu jakiegoś narzędzia do odblokowywania pendrivem”.
Ciekawe co to za narzędzie i dlaczego je użyłeś - widocznie użyłeś je w nieprawidłowy sposób, że masz teraz bałagan nie do ruszenia jak piszesz.