Żeby dobrze działało

Witam posiadam w domu 3 komputery ale niestety tylko 1 działa sprawnie.

Najpierw napiszę parametry:

1 Komputer (działa b.d tylko wolno)

AMD athlon 1.0 GHZ, 386 ramu,Dysk 10 GB,Karta Graficzna 126 mb (była 64 mb ale przełożyłem z 2 komputera), Windows XP Profesional SP3

2 Komputer (Nie wiem co jest z nim, problem opisany niżej)

Intel Celeron D 3.0 GHZ, 1 GB ramu, 2x Dysk = 80 GB,Karta Graficzna Brak (Przełożyłem do komputera 1 karte graficzną nividia gefforce 5500), Windows XP Profesional SP3

3 Komputer (Działa tylko nic nie ma na pulpicie i nie działa taskmgr.exe)(Teraz pojawił się problem z kostkami ramu jak by ich nie widział )

AMD athlon x2 +5200 2.7 GHZ x2 = 5.4 GHZ , 4 GB ramu (2x po 2 GB), Dysk 500 GB, Karta Graficzna Nividia Gefforce 9500 GT 1024 MB, Windows XP Profesional SP3

__________________________________________________________________________________________________

Problem komputer 2:

Włącza się normalnie po ładowaniu systemu powinno się pojawić okno logowania a się pojawia błąd i za sekundę komputer się resetuje :confused:

Próbowałem do komputera 1, włożyć kostke ramu 1 GB ale nie pasuje :frowning:

Chciałbym żebyście mi pomogli naprawić 2 komputery lub zrobić z jednego komputera coś porządnego.

Nie chodzi mi oto żeby wszystkie 3 działały tylko te 2 mi są potrzebne tamten to do rozbiórki na części (Potrzebuje komputera 1 i 3)

Liczę na szybką ODP. :slight_smile:

Spróbuj reinstalacji windowsa, poza tym sprawdź pamięci memtestem do tego dyski hdtune lub innym programem dyskowym. Sprawdź czy kompy się nie przegrzewają, ps nie sumuje się prędkości rdzeni procesora,

Nie przegrzewają się :slight_smile:

MrExile , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

A podaj jakie masz tam zasilacze !