Witam. Postanowiłem poprosić o pomoc bo już mnie szlak trafia.
Od jakiegoś czas (około 2 miesięcy) mój zegarek systemowy (Win XP) dziwnie się zachowuje. Mianowicie sam się przestawia na niepoprawne godziny. Najpierw zaczął się spieszyć o 10min i z dnia na dzień coraz więcej aż po kilka godzin dalej. Gdy ręcznie przestawiam godzine i biorę “zastosuj” to działa ona może sekunde po czym przestawia się spowrotem na niewłaściwą. Powyłączałem wszystkie automatyczne synchronizowanie i uwzględnianie zmiany czasu. Już naprawdę nie mam pomysłu co z tym robić. Może jakiś wirus, ale skaner nic nie znajduje, mam poinstalowane wszystkie łatki z windows update i nic. Może ktoś ma jakiś pomysł?
ehh, wymieniłem bateryjke i znowu jest to samo. Wczoraj śpieszył się o 10 min. Dzisiaj już się spieszy o 20. Najprawdopodobniej jutro będzie spieszył się o 30 min i tak będzie coraz dalej. Automatyczne uwzględnianie zmiany czasowej mam wyłączone. Automatyczne synchronizowanie też. Jak synchronizuje ręcznie to standardowo godzina ustawia się poprawnie na około 1 sek po czym spowrotem wraca do błędnej. Już nie mam siły. Może macie jeszcze jakieś pomysły?