Zegar zmianowy

Witam.

Poszukuję takowego zegara który by na “karcie pracowniczej” podbijał datę i godzinę rozpoczęcia i zakończenia pracy. Chodzi mi o taki zegarek jakie są pokazywane w filmach, że gostek podchodzi to niego, wkłada karteczkę z imieniem i nazwiskiem, bum i na karteczce mamy dzisiejszą datę i godzinę rozpoczęcia zmiany. Potem po 8 godz. pracy znowu wkłada tą karteczkę, bum i mamy godzinę zakończenia zmiany.

Chyba opisałem jasno o co mi chodzi :lol:

Jak by ktoś miał namiary na takie urządzenia to bardzo proszę.

Pozdrawiam

Ciężko w dzisiejszych czasach o tak archaiczne urządzenia.

Kontrole czasu pracy przeprowadza się teraz na karty chipowe (zbliżeniowe) lub linie papilarne.

Kasownik autobusowy/tramwajowy? Działa tak samo, też wybija godzinę i datę :slight_smile:

O to lepiej kupić kasownik z autobusu i zaadaptować go do pracy zmianowej :slight_smile:

Ale by pracownicy mieli minę :stuck_out_tongue:

Jeśli nie chcesz zwykłych podpisów i masz fundusze zainwestuj w czytnik rfid

http://allegro.pl/czytnik-kart-rfid-125 … 82211.html

Możesz do niego dokupić karty etc :slight_smile: Na pewno zrobi lepsze wrażenie niż kasownik :slight_smile:

Wszystko załatwia oprogramowanie komputera :slight_smile:

O kasowniku już myślałem ale, żeby zamontować przy kiblu :lol: ulgowe za siku, normalny za klocka :smiley:

Co się tyczy podpisów to są raporty gdzie się wpisuje stan licznika motogodzin (początek i koniec), godziny od/do ale nie da się tego upilnować na 100 %.

Z tymi kartami to by było dobre ale:

• zależało by mi na jakimś urządzeniu nie podłączanym do komputera (miało by ono wisieć w hali produkcyjnej gdzie niema miejsca na kompa a biuro znajduje się po drugiej stronie ulicy :roll: )

• możliwość ustawienia daty/godziny i zabezpieczenia tego PIN’ em lub hasłem tak żeby pracownik nie miał możliwości przestawiania godziny 8)

Montujesz czytnik chipowy na hali.

Czytnik podłączasz pod router i resztę po WiFi do biura.

Sam czytnik to takie pudełko bez jakichkolwiek przycisków.

Pracownik przytyka jedynie kartę i nie ma możliwości zmian czegokolwiek.

Sam miałem to u siebie na firmie, obecnie czytnik linii papilarnych bo okazywało się że pracownicy przekazywali sobie chipy i odbijali się za innych. Teraz sobie palca nie utną :slight_smile:

a ja mam takowy zegar z 1979 r jak nowy i chyba bym go sprzedał.

Dodane 09.03.2012 (Pt) 13:58

jak by ktoś był zainteresowany takim zegarem czasowym to pisać na:

krzysiek.dzirba@wp.pl