sprawa wyglada tak, ze w dosc dziwny sposob zepsul mi sie monitor (hyundai v770) chodzi o to ze ekran rozciągnąl sie poza monitor w poziomie czyli teraz wogole nie widze ani przycisku start na pasku (z lewej strony) ani godziny na pasku (z prawej strony) malo tego, to jeszcze koncowki sa zaokraglone mniej wiecej w taki sposob [) (] i na dodatek ekran czasami mi ‘skacze’ czyli tak mryga no wie ktos cos na ten temat? co moze byc zepsute? jak to naprawic? oplaca sie naprawic?
Monitor poprostu rozlegulowal sie.
Moze to wskutek falowania fal od komorki.
Recznie ustaw monitor na nowa na przyciskach na nim.
I zobacz jakie masz sterowniki do karty grafiki.
w montorze coś siada, mam właśnie to samo - obraz raz się rozszerza, raz zwęża. Nie wiem co robić. Chyba się skończy w serwisie
Zresetuj go na ustawienia fabryczne w OSD monitora,rozmagnesuj jak ma opcje,ustaw ponownie - jak to nic nie da to serwis.
Jeśli regulacja nie pomoże to siada ci zasilanie w monitorze,ja tak miałem ze starą 15-tką,obraz się rozszerzył,a z tyłu poszedł dym,okazało się,że zasilanie jest do wymiany,czy ten monitor ma zasilanie z kompa,czy osobno ?
hm sprawa jeste tego typu ze tez poszedl z tylu monitora dymek wiec zanioslem do serwisu, costam wymienili ale nadal koncowki byly zaokraglone opcja rozmagnesowania nic nie daje a resznie jak proboje to zwezyc to i tak obraz jest zdeformowany wiec i to nic nie daje… zastanawiam sie czy kupic nowy monitor na allegro bo jezeli sam tego nie zrobie to nie mam wyjscia… macie jakies pomysly to piszcie
Moze masz obok niego jakies głosniki, jak tak to odsun,
Może być to spowodowane uszkodzeniem jakiegos kondensatora, sam tak miałem i takmi powiedzieli w serwisie LG za naprawę wzięto odemnie 20zł i wszystko chodzi dobrze także może zastanów się przed wymianą ?
podaj cenę jaką dysponujesz i powiec czy ma być to LCD czy CRT
Cos napewno padło w środku, jeżeli zależy Ci na tym to zanieś jeszcze raz do serwisu niech zajżą, bo sam raczej nic nie wskurasz. Jeżeli chcesz kupić nowy to podaj wymagania, kasiore jaką możesz przeznaczyć i jaki (CRT, LCD)
monitor nie drogi do 200zl wiec raczej crt
no mam glosniki (od kompa) przy monitorze ale to chyba nic dziwnego prawda? zreszta ten monitor jest na stale tak zepsuty ;p czyli nawet jak odstawie glosniki nic to nie zmienia :?
Za te pieniądze to zapomnij o czymś nowym
Zanalazłem w tej kwocie jakieś 15 calowe g…
http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?men … il&id=7619
I szczerze odradzam zakup tego jak nie chcesz wyrzucić kasy w błoto.
Dozbieraj trochę kasy i kup lepszy 17 calowy monitor z płaskim kineskopem. Tu masz ciekawy wybór po w miarę niskich cenach:
moze sie troche zle wyrazilem chodzilo mi o nowy monitor na allegro w sensie uzywany
ale nowy w znaczeniu inny niz mam
patrzylem na tym allegro i w sumie nie ma co nazekac… cos bym mogl znalesc ale wiadomo, niezbyt sie znam