Zepsuty TuneUp 2011, tragiczny wygląd


(Andrzejswit) #1

Otóż, kiedyś krzyczałem, że Gadżety i TuneUp i AQQ mi nie działają. Odpaliłem ComboFix'a i zaczęły działać. Z wyjątkiem TuneUp'a, który nie wygląda zbyt dobrze, i wcześniej również nie działał. Myślałem, że wersja 2011 pomoże, ale lipa:

chorytuneup.jpg

Mój wierny program dostał "choroby" i potrzebuje "tabletki". Z tym że jakiej :?:

-- Dodane 01.06.2011 (Śr) 18:18 --

Malwarebytes coś mi odkrył. Ale pomagajcie i tak dalej :slight_smile:

-- Dodane 01.06.2011 (Śr) 18:19 --

Dodam, że jego dodatki uruchamiane z Menu Start działają wyśmienicie. Ale co mi bez "Start Center'u"?


(sla17) #2

Po pierwsze odinstalowałbym ten program, dwa razy próbowałem z niego korzystać - raz padł mi system i pomógł format c:, a za drugim razem namieszał mi w systemie, co... i tak się formatem skończyło :smiley:

Od kiedy tak jest? Próbowałeś przywrócić system?

Skoro MBAM coś odkrył, to może wrzucisz logi z OTL i chłopcy bardziej w tej tematyce bardziej niż ja obeznani sprawdzą logi :smiley:

BTW: gdy ktoś obeznany nie mówi, żebyś odpalił ComboFixa to nie odpalaj, bo ten także może więcej szkody niż pożytku, więcej [TUTAJ](http://www.searchengines.pl/ComboFix-mechanizm-dezynfekcji-t66762.html/page p 544578#entry544578) :slight_smile:


(Andrzejswit) #3

Sam sobie odpalam OTL, znam się na tym. Nic nie wykrywa. Więc jak to użyć?

ComboFix - znam się na tym i wiem co to może zrobić.


(sla17) #4

Skoro nic nie wykrywa i wiesz jak tragiczne mogą być skutki, to dlaczego to używasz, tego nie rozumiem

Do głowy mi przychodzi jedynie zapuszczenie sfc /scannow, żeby zobaczyć czy pliczki są oryginalne :wink:


(Andrzejswit) #5

Oj tam, raz się żyje.

sfc /scannow - nic.


(sla17) #6

A przywracanie systemu :D?


(Andrzejswit) #7

Infekcja zeżarła mi punkty. Ale została doszczędnie usunięta.

Więc nie.


(sla17) #8

Proponuję następnym razem podać, co się robiło, a nie trzeba te informację od ciebie wyglądać.

Próbowałeś opcji naprawy w instalatorze windowsa?


(Andrzejswit) #9

Hehe, odinstalowałem IE 9 i wszystko hula. Dzięki za pomoc :smiley: :smiley: