Zepsuty zasilacz po 2-3 tygodniach

Witam . 1 miesiąc temu kupiłem składaka za 2500 zł . Po 2 -3 tygodniach zepsuł mi się już zasilacz . Non stop resetował mi się komputer . Pomiar miernikiem przy 12v pokazywał 7v a przy 5v pokazywał -5v ^^ . Mam takie pytanie co mogło doprowadzić do takiego szybkiego uszkodzenia zasilacza ?

Oto mój sprzęt tylko oprócz tych pamięci RAM ja posiadam : Good Ram : 2 kości po 4GB .

http://www.morele.net/inventory/info/lhDjZB/

Popraw link.

Lepiej nie pisz składaka bo to zalatuje allegro.

Już jest

masz listwę i uziemienie jak należy?

Komputer stoi na podłodze , zasilacz jest na dole obudowy ( zapomniałem napisać że obudowę mam COOLMASTER ) . A o jaką listwę chodzi bo nie rozumiem ?

Dodane 27.10.2012 (So) 21:59

Jak chodzi ci o listwę zasilające to tak mam .

Chodzi o listwę przepięciową, możliwe że po prostu felerna sztuka zasilacza Ci się trafiła, reklamuj.

Ta już tydzień temu wysłałem na serwis … tylko tak chciałem zapytać bo myślałem że mój zasilacz jest zły i nie utrzyma tej karty graficznej ale pewnie go tylko naprawią ^^

Losowa sprawa i się zdarza, przy tak szybkiej awarii twój zasilacz już w momencie kupna zapewne miał feler. Wymienią i po temacie,

Coś mi się zdaje, że pomiary zostały po prostu źle przeprowadzone. W pierwszym przypadku została zmierzona różnica napięcia między 5, a 12V (stąd 7V), w drugim po prostu czarna sonda poszła do 5V, a czerwona do masy (stąd -5V). Co nie zmienia faktu, że zasilacz i tak mógł być uszkodzony.

Jak dla mnie to zasilacz ewidentnie nadaje się na reklamację…

DebeściK_2012 najpierw czytaj, następnie odpisuj.

Na moim mierniku czarna i czerwona sonda ( jeśli oto mi chodzi bo się na tym nie znam ) nie miała różnicy ponieważ oba kabelki idące od miernika były czarne wiec to bez różnicy jakbym to podłączył . Tak mi się wydaje . Aha i oczywiście dzięki za odpowiedź . :slight_smile: