Kończy mi się mysz z zestawu Microsoft Wireless Desktop 850. Więc kolejnym moim wydatkiem będzie zakup takiego samego lub podobnego. Stąd moje pytanie: poleci mi ktoś coś wartego uwagi.
Zależy mi na:
zero światełek, LED’ów i tak dalej (nie mam dwunastu lat)
klawiatura pełno wymiarowa z klawiszami numerycznymi (mile widziane klawisze multimedialne)
i najważniejsze duża symetryczna mysz (jestem leworęczny)
W sklepach przelotnie zorientowałem się w ofercie i Logitech niby ma w swojej ofercie świetne klawiatury, ale dołącza do nich mikroskopijne myszki. Mysz to ma być mysz, a nie jakiś gadżecik dla przedszkolaka.
Budżet do 200PLN (chyba, że mnie oczaruje to max. 300(ale to by musiała być miłość od pierwszego wejrzenia))
Dzięki za propozycję, ale nie piszę aż tak dużo… sporadycznie komentarz, częściej zapytanie do Google. Klasyczna klawiatura dużo lepiej u mnie się sprawdzi (zwłaszcza, że u mnie zestaw musi być mobilny, często przerzucam obraz z PC na telewizor i z kanapy “pilotuję”)
Poprzedni zestaw u mnie goszczący to Wireless Desktop 2000 (tyle, że tam scroll myszy to porażka. Dla komfortu użytkowania jest on pokryty gumą. Niby super, ale od potu chyba zwyczajnie się rozpuściła po kilku miesiacach)
Z wymienionego wyżej przeze mnie zestawu Microsoft jestem bardzo zadowolony (z klawiatury bardziej, myszki mniej - ale ogólna ocena wysoka)
I zapomniałem dodać, jestem mańkutem i do grania wykorzystuję pad Xbox One… od myszki wymagam ergonomii i trwałości… nie zależy mi na parametrach e-sportowych.