Zestaw do 1800zł - filmy 4K

1050Ti nowsza?

na 1600af nie mam integry :confused:
Komp na 4 lata, więc w jakąś sensowniejszą grafikę chcę zainwestować - choć nie gram.

To lepsza 1650, 1050 używaną kupisz taniej, za 500 zł nie jest dealem roku.
1650, jakbyś cos w modelowanie, VR lub inne podobne zaszalał będzie lepsza… Taka moja opinia, jak już kupujesz kartę nową, to weź generacje wyżej.

Czemu tylko te grafiki za trochę więcej jest RX570 szybszy od 1050 i 1650.

Odpowiedź masz w tytule wątku.

To po co w ogóle grafika? Integra starczy najlepiej VEGA.
Pisali o Karta Palit GeForce 1650 Dual nówka z outletu za 619zł - to lepiej brać rx570

Mała obudowa + Radeon, to jednak będzie się nieco bardziej grzało i będzie wymagało lepszego chłodzenia, a jak rx 570 nie ma trybu półpasywnego, to kolejne dwa wentylatory (1650 chyba wszystkie mają?) … :wink:

Małe pytanie do was.
Zamówiłem Ryzena 5 1600AF, czy on powinien mieć na sobie lub opakowaniu oznaczenie AF?
Mam samo 1600.

“AF” jest na opakowaniu (YD1600BBAFBOX)):

Dziękuję. Teraz wszystko mi gra :slight_smile:
Też mam AF.

Jeszcze zawrócę wam tyłki :smiley: sorry
Ten dysk byłby ok, pod system i programy?

Dla W10 i programów 120-tka będzie za mała. Celowałbym co najmniej w 240.

Teraz mam ssd 120gb i jeszcze 50gb wolnego, także spokojnie wystarczy. Na dane mam osobny dysk.

To po co kolejny dysk? Nie możesz wykorzystać obecnego?

Mogę, ale zawsze mam osobno system i osobno dane. Dwa dyski naraz się nie zepsują.

1 polubienie

Panowie, mam problem.
Wgrałem windows 10 na dysk SSD m.2, ustawiłem odpowiednio bootowanie i niech mi przejść dalej. Nie mam jak pominąć ekranu ze zdjęcia. Jakieś.pomysly?

Wygląda na to, że W10 jednak się nie wgrał, a startuje system (FreeDOS) zainstalowany wcześniej. Prawdopodobnie dysk ma założoną tablicę partycji w formacie MBR. Windows wymaga GPT, więc należy usunąć starą i założyć nową. Nie wiem tylko czy można to zrobić z poziomu instalatora Windows (ktoś potwierdzi?).

Nie wiem co było nie tak, ale dopiero za trzecim razem wskoczył windows.
A sygnalizował, że jest zainstalowany i mam zrestartować komputer.

Skoro wszystko ładnie bangla, to pozostało mi tylko serdecznie podziękować za pomoc, przetłumaczenie tego ryzena i polecam się na przyszłość :slight_smile:

Świetny wybór, jeśli chodzi o procka. U mnie chodzi na 4,1GHz :wink: