Zestaw jest dobry?, bo złożyłem na ceneo, najwyżej bym trochę dopłacił do kuriera i przysłałby mi z dwóch różnych firm komponenty dla mnie to nie problem. https://www.ceneo.pl/ssl-Zestaw/5k-v4-52b8c5758a27
Budżet nie pomieści 2070 Super - składałem ostatnio i tak z 5,5K trzeba mieć by nie lecieć za bardzo na kompromisy - omijam karty z outletu, no chyba, że autor jest gotowy zaryzykować. Dobrym wyborem i dużą oszczędnością jest 5700XT - nawet 1000 zł.
Wymieniłem pamięci na szybsze by rozbujać IF w Ryzenie co daje lepszą wydajność. Niestety z chłodzeń jest tylko Fortis z RGB, bo zwykłej wersji już nie ma.
Szukam czegoś w podobnych kosztach dla syna. Widzę tylko, że Wy tutaj proponujecie wyłącznie nowy sprzęt. A taki komputer używany do gier, złożony przez kogoś rok wcześniej już się nie nada? Chciałabym mu kupić coś z dobrymi parametrami, ale jednocześnie nie wydawać ogromnej sumy pieniędzy
To niestety podwójnie źle widzisz, bo z używanych też są modele. Twoje zaś są po cenach nowych elementów.
Dobre parametry i tanio? to i tak AM4 używane, tyle nie w sklepie a na Allegro. Jeżeli Syn ma jakąkolwiek smykałką, to złoży. Np. 1500 z WIndowsem Ryzen 1200+B450/350DSH+1060/RX570 z Allegro, wszystko na gwarancjach szukać i doprawić nowym zasilaczem Silentium 450W. Windows 10 ze sklepu, nie z Allegro, tam piraty w 99%.
PS. Niedawno się dowiedziałem, to i Tobie mówię, że to forum ma linki nofollow wiec piękny anchorek się zmarnuje i sklepu nie wypozycjonuje, ale przecież chodzi o komputer, nie anchor.