Witam, złożyłby ktoś mi komputer do 5k, zależy mi żeby był w nim procesor ryzen 5 3600 i rtx 2070 super. ma on służyć do gier i lekkiego streamowania i nagrywania.
To tamten poprzedni zestaw za 6,8k już nieaktualny?
Może pojawiły się niespodziewane wydatki?
Dokup do tego TUFa x570 od asusa, bo sobie ludzie chwalą, do tego porządny zasilator, 16GB RAM o taktowaniu przynajmniej 3200, przewiewną obudowę (ja lubię bequiety), no i jakieś chłodzenie, ale tutaj trzeba posłuchać zdania eksperta: @anon67650823
Pojawiły się niespodziewane wydatki i na razie tyle mi zostało.
niestety tak
A to zestawy z innych serwisów są niedobre?
gościu, te zestawy w cenie 5k nie mają obudowy i chłodzenia, więc o czym my tu gadamy?
A to jakiś problem wziąć tańszy zestaw i dobrać do niego brakujące elementy?
Podpowiedź: systemu też nie mają.
system to nie problem
jeśli chodzi o tańszy to tańszy nie ma nvidi tylko rx 5700 xt lub samego rx 5700.
Spróbowałem poskładać zestaw na tej karcie i procesorze w morele. Wychodzi mi, że ciężko się będzie zmieścić z ceną w takim super zestawie. Raczej płyta z b450, i jakaś tania obudowa, a i tak nie wiem, czy na dyski wystarczy Masakra z tymi cenami.
Na razie mam coś takiego, a i tak karta wrzucona z outletu (ale 3 lata gwarancji)
edit.
Ok, z taką płytą zostanie jeszcze na jakiś dysk
@anon67650823 Co myślisz?
Aha… no i jeszcze jakiś sprartan, albo fortis zapomniałem.
Co masz na myśli?
Teraz jest dobrze
Mobo biedna, nie lubię przycinania kosztów na płycie. Poszedłbym w pełnego ATXa. Zwłaszcza, że buda solidna.
No bieda, mam takie samo zdanie jak ty, ale w tych pieniądzach trzeba jeszcze dysk upchać
Można ew. jeszcze tańsze chłodzenie…
Najwięcej urwiesz na budzie, “papierzak” od SPC będzie za dwie stówki
Ale ta buda jest ładna a taki asus?
https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-prime-b450-plus-4780974/
Z 450-tek to bym brał polecane MSI PRO albo AORUSy.