Potrzebna karta grafiki z 2GB VRAM, ta ma 6GB, wszystko się opiera na:
procesorze, RAM i dysku. Grafika nie ma być mocna ma spełniać minimalne wymagania. W laptopie niedomaga procesor i RAM.
Co do dysku to bez znaczenia, możesz i 2TB wziąć ten sam model, pewnie będziesz potrzebował też magazyn HDD z 4TB (weź Toshibe P300 lub WD Blue).
Mam jeszcze pytanie odnośnie dysków.
Poleciłeś Toshibę p300 ale nie mogę znaleźć na ich stronie dokładnych specyfikacji dotyczących prędkości transferu. Zacząłem przeglądać dyski i przykuł moją uwagę Seagate BARRACUDA 2TB 7200obr. 256MB cache w którym prędkośc transferu wynosi 220 MB/s ale nie wiem z czym to porównać, bo tak jak mówię na stronie toshiby tych danych w ogóle nie ma. Ponadto p300 ma 128MB cache’u przy 5400rpm’ach albo 64MB cache’u przy 7200RPMach. Różnica w cenie żadna.
Właśnie o to się rozchodzi, że to Seagate, który ogólnie opinie publiczną ma średnią, nie jest zły, ale również w moim osobistym odczuciu są słabsze od Toshiba/WD. Prędkość transferu? W Toshibie będzie około 150MB/s. Ale HDD ma być przede wszystkim, bezpiecznym i trwałym magazynem, takim na lata nie do zajechania.
Jednak to nie wszystko muszę wymienić zasilacz, bo ten jest niedostępny i będzie dopiero za 10dni. Czy możesz coś podpowiedzieć w zamian za ten Seasonic Focus GX 650W 80 Plus Gold?
Tylko, że potrzebuję ten komputer czem prędzej a chodzi o to że tego zasilacza-> Seasonic Focus GX 650W 80 Plus Gold nie ma na magazynie. To w jego miejsce potrzebuję jakiegoś innego.