Zestaw komputerowy

Witam wszystkich… rozmyslam nad kupnem zestawu komputerowego… ( do 5000)
Co sadzicie o takim zestawie?

Dziękuje za odpowiedzi…

Same rodzaje podzespołów chyba ok, może grafika lepsza by się zamieściła. Wg mnie lepiej jednak samemu wybrać najlepsze jakościowo podzespoły i żeby sklep jak x-kom złożył go.

Jeden z naparwdę niewielu zestawów z Allegro, który wygląda przyzwoicie. Zarówno w podzespołach, jak i opisie. Dorzuciłbym tylko RAM do 16 z taką kartą i prockiem.

Oczywiście lepiej byłoby samemu złożyc podobny w sklepie, jak Pancia wsponiał popróbować lepsze gpu, ale ten nie powinien Ciebie doprowadzić do płaczu. :wink:

Złóż identycznie samemu w jakimś rzetelnym sklepie i zamiast tego daj lepsze firmy
chłodzenia daj noctue
zasilacz seasonic (600w to już coś bardziej z certyfikatem gold)
grafikę asus lub msi
Nvme: samsung lub wd

Patrząc po cenach na Morele, to zestaw jest bardzo tani - po wrzuceniu wszystkich komponentów do koszyka mam 200 PLN różnicy na korzyść zestawu z Allegro…

… a jeszcze nie doliczyłem licencji na Windows. W wersji PRO!

Ej no, dychę za klucz z Allegro będziesz doliczał? Niestety jestem prawie pewien, że ta licencja jest …allegrowa.

Nie za dychę tylko ESD.

Cokolwiek to znaczy.

Znaczy tyle, że to klient będzie się kopać z koniem.

Czyli licencja cyfrowa, a więc nie taka łatwa do weryfikacji, z usb/dvd. Na Allegro własnie sd sa głównie, czyli niefizyczne… :slight_smile:

Tylko do gier? Czy jakieś inne zadania?
A w co celujesz? 1080p @ 60fps?
Jak więcej, to też zależy czy większa rozdziałka, czy fps, czy oba, jakie gry (np. MC pod RT?)
Może warto rozważyć 2070 Super zamiast zwykłej 2070.
Planujesz ogrywać nowe gierki? Np. CoDy? Call of Duty: Modern Warfare remaster to już 202GB - więc może zamiast 512GB powinieneś się zastanowić nad 1TB (niby możesz dołożyć talerzowy tanio dużą pojemność, ale to już nie to samo dla gier)

No to zbierając do kupy takiego kompa jak tam we własnym wydaniu ze znanymi i dobrymi podzespołami:

Fajna buda z siatką z przodu i 4 wentylatorami dla super obiegu powietrza.

Seasonic - niedościgniony wzór dla producentów zasilaczy, moc z zapasem by zasilacz pracował w ulubionym zakresie.

Bezpieczna płyta główna, która spokojnie pozwoli na OC procesora.

Jedyny rozsądny procesor w tym zakresie.

Solidne chłodzenie, które da radę z dużym OC.

16GB RAM 3600MHz CL15, idealny pod gaming.

Jeśli chodzi o budowanie max FPS to w tej chwili nie ma lepszej karty w tej kwocie. Jeśli natomiast zależy Ci na RTX i DLS to tutaj rtx2070.

Do tego dysk systemowy z fajnymi parametrami.

Oraz magazyn danych.

Hejka… dziekuje za wyczerpujące odpowiedzi i za złozenie komputera…:slight_smile: temat zamykam
.