Ja bym odbił piłeczke, że przez takie gadanie ludzie zostają z martwymi GPU, a autor chyba składał nowy zestaw. Ja tam ręki, ani nawet klawiatury nie przyłożę do zakupu karty za blisko 1400 bez żadnej gwarancji, ale to nie moja gotówka…
Nie polecam GOODRAM do takiego zestawu, często mają problemy z pracą w dualu. Zwłaszcza, te szybsze.
Obudowę też polecam jakąś normalną, a nie to barachło komunijne. Już nawet Chieftec CT-01B-OP będzie lepszy.
Szkło z boku = niepotrzebna waga, podatność na uszkodzenie, niewygodne rozbieranie, brak wentylacji z boku, bazarowy wygląd, brak ekranowania, kiepskie oddawanie ciepła. Zasilacz na dole = daleko do złącz na płycie, czasami potrzebna przelotka, a czasami trzeba ciągnąć przewody po płycie, bo z tyłu za krótko, zaciąganie brudu z podłogi.
Brak miejsca na napęd lub ewentualny panel z przodu (np. jeśli klient zażyczy sobie materiał na DVD, lub dostarczy coś na płycie), absurdalna cena jak za kawałek blachy.
Dysk M2 w tym zestawieniu jest potwornie wolny, lepiej pieniądze zaoszczędzone na obudowie dołożyć do szybszego dysku. link
Jak myślicie, która z tych kart byłaby najlepsza?
https://allegro.pl/kategoria/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?string=geforce%20gtx%201650&bmatch=cl-e2101-d3685-c3683-ele-1-2-0218&stan=nowe&price_to=1400
2 wentylatory i gddr6, ale dla mnie płącisz prawie 2x jej wartość… a karta naprawdę nie powala.
To jest EVGA
Pozwolę sobie przekleić moją ofertę z działu sprzedaż:
Porządny sprzęt, bardzo mało używany. Wszystko z x-kom z gwarancjami. Mogę go odpowiednio doposażyć (wybrana obudowa, windows), zainstalować system i wystawić na allegro. Na terenie woj. śląskiego dostarczyć osobiście. Wystarczy dołożyć kartę grafiki teraz lub później.
Sprzęt używany nie wchodzi w grę. Jeśli macie inne propozycje w tej kategorii cenowej ewentualnie 100 zł drożej to prosze podajcie.
Nie ma szans, jako “przyzwoitą kartę” byś 1660/rx 5600 potrzebował, one pół roku temu były po 1000-1200 zł, a zobacz teraz.
Wybrałeś takic zas, że absolutnie NIC nie ma w sensownych cenach.
A kiedy to sie może zmienić?
Przypuszczam, ze 2 tygodnie po tąpnięciu kursu Bitcoina/Etherum?Cośinnegocoin. Dodaj jeszcze pandemię i masz całkowity brak pewności. Niektórzy uważają, ze “może cos na jesieni”, inni “w połowie 2022”, słowem w ciągu najbliższych miesięcy będzie tylko gorzej.
Ewentualnie poluj na okazje, np. takie, bo to dzisiaj jest okazja…
Nowa Karta graficzna GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6GB Warszawa Mokotów • OLX.pl
Kup po prostu starszą Quadro używaną z 4GB lub więcej RAM, do obrabiania video wystarczy w zupełności. No, chyba, że to Video to tylko ściema i tak naprawdę to zestaw do grania.
W tej kategorii cenowej z nowych kart czy dostane coś lepszego niż to?
Niby nie, ale 1 wiatraczek…, może być głośniej.
Szkoda kasy. Kup sobie za 450 zł GTX950:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/geforce-gtx-950-2gb-directx-12
Na którym spokojnie przeczekasz to kopalniane szaleństwo.
Dokładnie do montowania filmów wystarczy a jak będziesz chciał grać to popykasz sobie w gierki retro lub jakieś gry aaa na niskich-średnich… szału nie będzie ale też nudzić sie nie będziesz.
Ja sam kupiłem rok temu rtx 2070 super EVGA ftw3 czyli praktycznie najlepsza grafika z niereferantów… i co?? i Gó*** !!
Na rynku zastój z grami z powodu covida i nie ma w co pykać z nowych gierek.
GTX 450 ma za mało pamięci. Nowy Vegas może sprawiać problemy.
GTX950 za 450 zł
No tak, odwrotnie. ale pamięci i tak za mało. 4GB ram dla grafiki jest potrzebne, przynajmniej tyle zaleca producent.
W zaleceniach jest też integra od intela, więc nie panikujmy. O wiele bardziej istotna jest ilość RAM-u w komputerze
Nie będzie akceleracji na zintegrowanej.