Zew. IP w sieci TOYA.net

Witam chciałbym się zapytać kogoś z was kto jest posiadaczem Toya.net czy korzystał już z funkcji zmiany wew. ip na zew. ja wypełniłem formularz by mi właśnie przydzielono zew. ip i zero odpowiedzi powiedzieli że powiadomieni o zmianie ip przyjdzie na moją skrzynkę mejlową ale to trwa już bardzo długo nie dostaje żadnej wiadomości czy komuś z was przydzielili zew. ip ? i dlaczego trwa to tak długo :frowning:

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.

Najlepiej jakbyś skontaktował się z Toyą telefonicznie lub jeszcze raz mailowo.

Przejście przeważnie trwa parę minut, wakacje są, oni też chcą może odpocząć.

Zewnętrzne IP to już mniej bezpieczeństwa, ale za to możesz korzystać z takich stron jak rapidshare i programów p2p…itp. :slight_smile:

Z serwisów takich jak rapidshare itd. można korzystać też na wewnętrznym adresie IP. Wystarczy, że kupisz sobie na allegro bądź na innym tego typu serwisie konto rapidshare przykładowo konto na 30 dni za kwotę 18-19 zł pozwala na pobranie 300GB danych.

pzdr

To że będzie miał zew. IP nie znaczy że będzie miał sam dla siebie ale najczęściej tak jest.

Ja mam przekierowane pare portów ale pod adres z każdym w sieci i dalej RS tak samo działa, jedynie P2P lepiej.

A NAT to tak chroni jak ;p Jedynie teraz bez problemu by mogli atakować jego komputer, mi zapychali upload bo stronke miałem na adresie IP i ciągle łączyli i odświeżali(nie wiadomo kto–proxy) a takto router ataki odpiera albo wyrzuci Ci logowanie.

Na stronie Toya jest dział Najczęściej zadawane pytania i było kilka odnośników np.

Czy mogę uzyskać publiczny adres IP?

Standardowo komputerom przydzielane są adresy statyczne z puli adresów prywatnych. Jest to w zupełności wystarczające do korzystania z większości usług sieci. Osoby potrzebujące publicznego adresu IP muszą wypełnić dodatkowy formularz, na którym trzeba uzasadnić konieczność jego posiadania. Formularz umieszczony jest na stronie pomoc.toya.net.pl w dziale “Pozostałe Instrukcje”. Procedura taka podyktowana jest restrykcyjną polityką operatorów w zakresie przydziału adresów IP.

Wypełniłem formularz jaki jest czas oczekiwania na przydzielenie publicznego adresu IP ?

Czas oczekiwania na publiczny adres IP jest uzależniony od tego, czy w danej chwili dysponujemy pulą adresową. W Europie powołano instytucję RIPE, która przydziela pule adresowe instytucjom, między innymi również firmie TOYA. My ze swojej strony wysyłamy odpowiednio wcześniej formularze o przydzielenie puli adresowej dla naszych Klientów. Czas oczekiwania na taką pulę związany jest bezpośrednio z czasem wydania Państwu publicznych adresów IP. W przypadku gdy posiadamy wolne adresy IP, to po wysłaniu formularza w ciągu dwóch tygodni otrzymacie Państwo wiadomość e-mail o przyznaniu publicznego adresu IP. Informacje o dostępności publicznych adresów IP znajdziecie Państwo bezpośrednio przy wypełnianiu formularza na stronie pomoc.toya.net.pl.

formularz wypełniłem a złożyłem go miesiąc temu

Może napisze wam do czego on mi będzie potrzebny chciałbym na moim komputerze postawić serwer SA-MP to jest Multiplayer do gry GTA san andreas czy jest jakikolwiek sposób na postawienie serwera na komputerze nie mając zew. IP ?

hamachi ale to chyba tylko dla kumpli bo ludziom by się nie chciało w to bawić jak serwerów jest dużo.

ok dzięki za pomoc postawie serwer na hamachi

mam ten sam problem pisałem formularz z 3 tyg temu i dalej nie mam ip publicznego… :?