Zewnętrzny napęd CD pod Soundbar?

Witam. Chciałbym zapytać czy jest wgl taka opcja żebym podłączył pod Soundbar na ‘usb’ zewnętrzny napęd CD-R np coś takiego ?

I żeby odtwarzało mi z tego płyty CD ? wcześniej łączyłem laptop z soundbarem przez Bluetooth.
Soundbar Sony HRT-3

mam w nim kilka wejść w tym opcja podłączenia USB. Celem jest by z napędu odtwarzany był dźwięk Audio oczywiście przed Soundbar i głośniki:) Nie mam pojęcia ,będzie hulać ?

Raczej tak się nie da.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to kupić jakiś sprawny discman z zasilaczem i podłączyć go przez gniazdo AUX. Podejrzewam, że ten soundbar takie gniazdo ma.

A jakaś mini wieża bez głośników?

Mam taką stację Asus, podłącza się ją jednocześnie do dwóch gniazd USB. I nie posiada żadnych klawiszy do sterowania odtwarzaniem, poza przyciskiem otwierania.

przyciski odtwarzania miały na ogół CDromy jeszcze sprzed ery nagrywarek

Rozumiem więc jest szansa coś wybrać w takim razie ??

Niestety nie. Soundbar ma tylko jedno gniazdo USB, i nie ma możliwości sterowania odtwarzaniem.

Tego AUX też nie ma więc i discmana nie podłączy

AUX jest opisane jako ANALOG IN

Zostaje ci kupić zwykły odtwarzacz DVD, koszty pewnie podobne.
Ew. zgraj sobie te płytki na dysk lub lapka. Zawsze możesz sterować kompem z tel. lub z klawiatury bezprzewodowej.

@reqoil a może jakąś małą tanią blu-ray-kę jesteś w stanie coś polecić?

nie orientuję się kompletnie w BR, ale polecam zajrzeć na forum HDTV.pl - kopalnia wiedzy.

Chcesz odtwarzać tylko CD Audio czy inne pliki typu mp3?

Może to Ci wystarczy?