Od dwóch dni nie mogę normalnie wejść na stronę główną portalu przez Firefoxa 51,01 nie mogłem się zalogować. Otwierają się jedynie strony forum i po kilku próbach udało mi się zalogować.
Oto jak otwiera a raczej nie pobiera Waszej strony DP
Dodam tylko, że w IE10 otwiera sie gł strona normalnie ale nie mogę wejść na żadne forum lub inne stronę
Co mogę z tym fantem zrobić ?
Pozdrawiam arapo
W ie11 powinno się wyświetlać dobrze. IE10 jest za stara.
W Firefoxie wyłącz ochronę przed śledzeniem w oknie prywatnym. Raz, że to ciężki moduł, a dwa, to wystarczy rozszerzenie disconnect. Możesz zawsze na stronach włączać “Content”.
Ta ochrona przed śledzeniem jest wybiórcza. Fachmeni z Mozilli zadbali, żeby Firefox sam śledził i zezwalał na śledzenie przez “dobre korporacje”. Wejdź choćby na YouTube, czy choćby allegro. Tam dosconnect po kilku chwilach pokaże, czego nie blokuje tryb prywatny.
Wyłączenie ochrony przed śledzeniem jak i rozszerzenia nic nie zmienia znowu miałem problem z zalogowaniem Mogę to zrobić gdy strona się ładuje jak tylko załaduje się strona jest pusta jak pokazałem przy otwieranie portalu
A jest takie rozszerzenie configuration mania i tam wiele można ustawić:
Teraz mam właśnie, jak na screenie.
A co do innych przeglądarek w tym firefox, to być może jakiś antuwirus blokuje javascript.
Widzę w czacie, że ktoś też ma problemy z Vortalem…
W Firefoxie dwa ustawienia są takie
dom.event.contextmenu.enabled;true
services.sync.prefs.sync.dom.event.contextmenu.enabled;true
Jeszcze nie tak dawno wszystko działało prawidłowo i coś się pokiełbasiło nie wiadomo z czego
Masz jeszcze to:
security.mixed_content.block_active_content - ustaw na false.
Chodzi o blokowanie mieszanej zawartości. Logowanie http, a strona idzie na https. To może sypać błędami.
No to może jakiś komponent robi Ci problemy.
W folderze, gdzie jest zainstalowany firefox - otwórz folder browser, a w nim folder features. Jeśli nie korzystasz z wieloprocesowości, to możesz te cztery pozycje wyrzucić do kosza.
Mnie od dawna nurtuje pytanie dlaczego można na głównej w komentarzach dodać do ignorowanych wyłącznie zalogowanych użytkowników.
Dlaczego nie można ignorować śmietnika podpisanego jako “anonim”?
Możesz wyłączyć ghostery? Też może generować błąd javascript. Pozbyłem się go z firefoxa, na to miejsce rozszerzenie disconnect - też blokuje szpiegostwo lepiej, niż filtry disconnect w blocku originie. https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/disconnect/
Wiecie ile trzeba się naprzewijać stronę w dół by znaleźć pole ODPOWIEDZ???
Nawet w tym wątku zajęło to szmat czasu!
Tak się dzieje wszędzie gdzie jest więcej jak 200-300 odpowiedzi.
Przewijasz suwakiem w dół, buforuje i znowu przewijasz w dół i znowu buforuje i tak bez końca!
ODPOWIEDZ w wątku powinno być na górze i lepiej widoczne.
Kolejna sprawa - od kilku dni nie ma powiadomień na maila. Ani jednego maila nie dostałem o nowych odpowiedziach i innych. Zero. Czysto. SPAM też czysty.
Kolejna sprawa - wydaje mi się że powiadomienia coś nie tak działają jak powinny.
Są osobne powiadomienia dot. wypowiedzi w PROGRAMACH, GRACH, SPRZĘCIE i innych + osobne dla FORUM. Jeśli nie wejdę w zakładkę np. PROGRAMY czy NEWSY to nie widzę nowych powiadomień. Gdzieś w opcjach powinna być OPCJA by takowe łączyć w całość i by wyświetlało wszystko w jednym miejscu.
Kolejna sprawa - nie ma powiadomień dot. tego że ktoś lajkował nasz wpis, zgłaszał moderacji itp.
Nie ma też opcji powiadamiania gdy ADMIN usunie post. Mi zniknęło kilka tematów i nie wiem gdzie są, kto je KOSZOWAŁ, dlaczego i tak dalej.