Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Już zgłaszałem tę sprawę, nic z tym nie zrobiono, ostatni raz piszę, najwyżej tak będzie i już.

W komentarzach do newsów na DP są ukryte linki “zgłoś do moderacji” i “ukryj komentarze użytkownika”. Pojawiają się w chwili najechania na nie myszką. Zdarza się,że chcąc przeglądać stronę (wracając z innego okna) wciskam lewy przycisk myszki na pustym (wydawałoby się) polu, a tu nagle wyskakuje mi “Komentarz został zgłoszony do moderacji” albo “Od teraz komentarze użytkownika będą ignorowane”. 

Po co to jest tak zrobione nie wiem, ale ani ukrywać ich nie chciałem, ani zgłaszać do moderacji.

Na stronie dowolnego programu, próbwa wysłania formularza “Zaproponuj zmiany w opisie” kończy się błędem -> http://snag.gy/oypad.jpg

Szkoda, że w opisach programu nie ma informacji, ile jest danego programu. Jest tylko rozmiar instalatora w MB. Nie ma podanej informacji w MB, ile zajmie program, po wypakowaniu tego, co zawiera dany instalator, albo, ile instalator ściągnie plików i folderów. Wiadomo, że nowego Firefoxa jest grubo ponad dwa razy tyle, ale instalatora, tylko 28.38MB. Instalacyjnej wersji Firefox 28 z DP,  było 65MB, a instalator miał 24.7MB.

Może opatentowali taki sposób informowania o całości aplikacji?

To niebagatelna informacja, ile można przeznaczyć miejsca na dysku, pod dany program i ile powinien mieć wolnej przestrzeni dyskowej.

Jest w opisie nawet test, jak wypada Firefox w porównaniu do innych, a nie ma czegoś takiego, jak wymagania tego programu.

Hej,

Generalnie to wygląda na jakiś problem z serwerami , bo wyszukiwarka na forum dzisiaj też kilka razy zwróciła mi błąd SQL’a.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Teraz nie dam głowy ale wydaje mi się że ta funkcja nie działa od bardzo dawna, tylko za pierwszym razem nie rostrząsałem tego tak.

Ok, rozwiązałem zagadkę niedziałającego “Zaproponuj zmiany w opisie” - jeśli w treści użyjemy znaku apostrofu wysłanie formularza kończy się błędem. Nie wiem czy ktoś to tutaj w ogóle czyta z osób władnych :wink: Nie mniej jeśli tak to już widzę pierwszą myśl programisty który zobaczył mojego pierwszego posta: “ale koleś głupoty pieprzy, no przecież działa” :stuck_out_tongue:

Czy w tzw. profilu “moją zawartość” można znmienić na “moje posty” ?.

Mam problem z edycją tego tego komentarza

Odpowiedź ajax z serwera DP pomyślna, ale JS mówi: “comments: [object Object] parsererror”

(chrum i fox tak samo) Kotś móglłby to zinwestygować?

Fiesta pewnie myśli o blogu :wink:

Zgłaszałem już to, ale tego nie naprawiono, mimo że zgłaszałem to dawno i to oczywisty błąd.

Odpowiadam na czyjś komentarz. W mojej odpowiedzi pojawia się nick osoby na której komentarz odpowiadam. Logicznym by było, żeby prowadził on do tego właśnie komentarza - by można było zobaczyć, na co w ogóle odpowiadałem. Ale nick, zupełnie nie wiadomo po co, linkuje nie do komentarza, a do profilu osoby, która go wysłała.

W górnej belce z powiadomieniami o nowych wersjach ulubionych programów na IE 11 (modern ui) nie działa kliknięcie na “ptaszek” by zatwierdzić/oznaczyć jako przeczytane dane powiadomienie.

Windows 8.1, wszystkie aktualizacje IE na bieżąco, +jak wiadomo żadnych dodatków, bo wersja na modern ui ich nie obsługuje.

Nie wiem czy już było ale jak się szybko klika przyciski we Fleszu to przestają działać i nie działają aż do odświeżenia strony.

Od 2-3 dni w Linuxie (openSUSE) na Chrome widzę takie coś

http://www.hftp.cba.pl/portal_dp_menu.jpg.html

http://www.hftp.cba.pl/portal_dp_menu2.jpg.html

Pozycja Forum schodzi w dół.

#header .panel-menu li a { padding: 0 12px; .... }

Gdyby zamiast “0 12px” dać “0 11px” to będzie ok.

Hej,

To samo dzieje się na forum - belka rozwala się przy rozdzielczościach 1366 i mniejszych, gdy pojawia się zgłoszenie. Wtedy belka robi się podwójna… Ktoś chyba chciał coś poprawić, ale ostatecznie zepsuł. :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Ja tutaj chciałem zapytać co się stało z opcją “Zaproponuj nowy program”? Taka opcja była w poprzedniej wersji tego portalu zaś po jego ostatniej aktualizacji - po prostu zniknęła.

Ja też trafiłem na fajną instalacyjną przeglądarkę na bazie chromium, czyli SlimJet w dniu wydania. Dużo lżejsza i ciekawa. Szybka i ma niespotykany szybki menadżer pobierania nawet filmów. Nawet napisałem maila do DanKar ze stroną producenta, ale głucho i przeglądarki ani widu.

“Zaproponuj nowy program”?

Dokładam swój znak zapytania: ?

Była w wersji przedostatniej, tzn. w drugiej. W poprzedniej (trzeciej) wersji już jej nie było.

http://forum.dobreprogramy.pl/zaproponuj-program-t341240/

Na blogach jeśli ktoś w polu motto ma ustawiony brazek wygląda to troszeczkę nie ładnie :):

http://forum.dobreprogramy.pl/galeria/snapshot10-o6365/

Od kiedy w pou Motto można wklejać kod HTML ?

Dzięki za info, moje przeoczenie.

Nie można używać HTML-a w Motto.

Lisek

Konfiguracja powiadomień! Temat chyba był poruszamy ? Niech user w końcu decyduje o tym o czym chce być powiadomiany! Nie chce info o betach i o wyborach blogera dnia czy roku, zapewne nie tylko mnie to mie interesuje.