Po aktualizacji skryptu do 3.0.1 (bo wydaje mi się, ze to była aktualizacja :P) pojawiły się nieestetyczne wtyki w czasie.
Dokładnie chodzi mi o pole “ostatni post”:
Można to usunąć komentując odpowiednie {KLUCZE} w forumlist_body.html i viewforum_body.html, ewentualnie można też w szpolszczeniu, ale na 100% pewny nie jestem.
Zauważyłem, że w sb powtarza się emota: , występuje dwa razy oraz nie działa pogrubienie, kursywa i chyba podkreślenie jak się na to kliknie ( b , I,U )
Zauważyłem też, że licznik odpowiedzi źle działa, np. w tym temacie nie ma odpowiedzi ( jak na razie ) a pisze, że jest jedna odpowiedź ( jak się wejdzie w dział na luzie )
Po dodaniu obrazu do galerii (w moim przypadku galerii “Pulpity użytkowników”) i odczekaniu na automatyczne przekierowanie do dodanego obrazu, pojawia się komunikat “Obraz nie istnieje”. Tak jakby samo przekierowanie do dodanego obrazu nie działało poprawnie. Obraz został dodany pomyślnie i przez galerię można go normalnie obejrzeć.
me@djohnsc , w piątek wprowadziliśmy automatycznie łączenie postów (takiego modu do phpBB3 nie ma jeszcze i po prostu dopisaliśmy nową funkcję). Dzięki czemu będzie mniej zaśmiecone forum poprzez podwójne posty jednego użytkownika. Błędy, które przez weekend widziano, były spowodowane nie do końca dobrze przewidzianym działaniem funkcji łączenia postów Nie mniej usterka naprawiona.
Możesz sobie przecież otwierać karty rolką. Z tego co wiem, to już prawie każdy się tego nauczył :lol:.
Jeżeli chodzi o modyfikowanie phpBB w ty,m celu, to można skorzystać z tej modyfikacji. Ja z niej korzystam i działa idealnie (chociaż i tak używam rolki).
Na początku istnienia forum w nowej wersji SB zajmował wysokość ok. 100 pikseli (przepraszam jeśli podaję niedokładne wymiary - piszę na oko tylko po to żeby odzwierciedlić różnicę). Obecnie widzę, że zajmuje ok. 800 pikseli i nie ma paska przewijania. Sądzę, że nie tak miało być ;), więc zgłaszam to.