Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Po aktualizacji skryptu do 3.0.1 (bo wydaje mi się, ze to była aktualizacja :P) pojawiły się nieestetyczne wtyki w czasie.

Dokładnie chodzi mi o pole “ostatni post”:

Można to usunąć komentując odpowiednie {KLUCZE} w forumlist_body.html i viewforum_body.html, ewentualnie można też w szpolszczeniu, ale na 100% pewny nie jestem.

Zauważyłem, że w sb powtarza się emota: :wink: , występuje dwa razy oraz nie działa pogrubienie, kursywa i chyba podkreślenie jak się na to kliknie ( b , I,U )

Pozdrawiam

Nowe uśmieszki, podczas pisania postu maja stare, “kwadratowe” wymiary. Trzeba je zmienić, gdyż te nowe są nieco wyższe ;).

Zauważyłem też, że licznik odpowiedzi źle działa, np. w tym temacie nie ma odpowiedzi ( jak na razie :wink: ) a pisze, że jest jedna odpowiedź ( jak się wejdzie w dział na luzie )

Zobaczcie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/190 … 3f006.html

i

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/024 … 758e2.html

edit: w dziale oprogramowanie też są dwa nowe tematy i ta sama sytuacja. Wydaje mi się, że to się dzieje tylko z nowymi tematami

edit2: tak, moje obawy się potwierdziły, we wszystkich nowych tematach pisze, że jest jedna odpowiedź

Nie wiem czym to jest spowodowane więc postanowiłem zgłosić

Pozdrawiam

Dzięki za cynk. Zobaczę, co da się zrobić z tym :slight_smile:

Tak jak pisałem, to występuje we wszystkich nowych tematach,

Pozdrawiam

mam problem z kontem otóż licznik postów stoi w miejscu tz. ile bym postów nie napisał zawsze mam tą samą ilość czyli 11 , o co chodzi ???

MTZK , skoro większośc swoich postów piszesz w dziale Gry i Na luzie to się dziw bo tam nie są naliczane :stuck_out_tongue:

Pamiętaj, że w działach O forum, O vortalu, Na luzie, Gry i Telefonia komórkowa posty nie są naliczane.

lol , a z jakiego powodu tak jest ???

MTZK , z tego, co pamiętam, to tak jest od zawsze. Skoro jest to forum o komputerach, to liczą sie posty związane z takimi tematami…

PS. Sorki za wcześniejszego posta, ale nie zdążyłam go skasować… teraz już nie mogę

Nie wiem :arrow: nie piszę.

:x

Na początku posty były naliczane we wszystkich działach, ale zostało to ukrócone ze względu na nabijanie licznika postów głupimi zapiskami.

Aż tak bardzo Ci zależy na tej liczbie pod awatarem ??

Jak chcesz oddam ci połowę swojego licznika :stuck_out_tongue:

w sumie to nie , myślałem że coś mi się popsuło hihi

dzięki za info

Po dodaniu obrazu do galerii (w moim przypadku galerii “Pulpity użytkowników”) i odczekaniu na automatyczne przekierowanie do dodanego obrazu, pojawia się komunikat “Obraz nie istnieje”. Tak jakby samo przekierowanie do dodanego obrazu nie działało poprawnie. Obraz został dodany pomyślnie i przez galerię można go normalnie obejrzeć.

me@djohnsc , w piątek wprowadziliśmy automatycznie łączenie postów (takiego modu do phpBB3 nie ma jeszcze i po prostu dopisaliśmy nową funkcję). Dzięki czemu będzie mniej zaśmiecone forum poprzez podwójne posty jednego użytkownika. Błędy, które przez weekend widziano, były spowodowane nie do końca dobrze przewidzianym działaniem funkcji łączenia postów :slight_smile: Nie mniej usterka naprawiona.

_tomick , czy jest przewidziana funkcja otwierająca linki w nowych kartach/oknach? Bo nie jest to zbyt poręczne otwierać ręcznie takie linki :wink:

@up:

Możesz sobie przecież otwierać karty rolką. Z tego co wiem, to już prawie każdy się tego nauczył :lol:.

Jeżeli chodzi o modyfikowanie phpBB w ty,m celu, to można skorzystać z tej modyfikacji. Ja z niej korzystam i działa idealnie (chociaż i tak używam rolki).

http://www.phpbb.com/mods/db/index.php? … ib_id=3359

Problem z ShoutBoksem

Na początku istnienia forum w nowej wersji SB zajmował wysokość ok. 100 pikseli (przepraszam jeśli podaję niedokładne wymiary - piszę na oko tylko po to żeby odzwierciedlić różnicę). Obecnie widzę, że zajmuje ok. 800 pikseli i nie ma paska przewijania. Sądzę, że nie tak miało być ;), więc zgłaszam to.

Przeglądarka: Opera 9.27 (kompilacja 8841)

System: Windows XP SP2

Rozdzielczość: 1440x900 pikseli

SB nie działa z chwilą obecną

OT-y - KOSZ