Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Podczas wysyłania nowego posta:

Internal Server Error ,

bądź

Request Time-Out

Oba błędy pojawiają się dosyć często.

Licznik postów liczy posty które są pisane w dziale Na luzie. W starszej edycji forum tego nie było.

Włączam forum, patrzę i co???

Tylko 2 działy. :o

O Forum i O vortlau!

Przeładowałem stronkę kilka razy i już weszły wszystkie działy.

Acha i przy okazji pytanie: czy można zmienić układ forum na ten stary???

http://img235.imageshack.us/img235/1184/beztytuuzp0.png

Co zrobić żeby się te tematy automatycznie zaznaczały jako przeczytane po wylogowaniu?

przy dużych rozdzielczościach (1280*1024) na stronie głównej moim zdaniem informacja o ostatnich postach, ilość postów i tematów w dziale powinna być dociągana do prawej strony tak jak było wcześniej, teraz natomiast jest ona zaraz za nazwą działu, przez co powstaje szpetna przestrzeń z prawej strony.

Brak regulaminu forum

Po usunięciu paru PW ze skrzynki pojawia się:

Chodzi o “dolce” :wink:

Napis w każdym dziale (przycik do zakładania tematu) jest chyba przynajmniej jak na moje oko źle napisany bo pisze “Rozpocznijtemat” a powinno być chyba oddzielnie :mrgreen: U każdego tak jest jak u mnie??

Było zgłaszane. Tomek pisał, że następnej nocy nastąpi indeksacja szukajki.

A tak przy okazji - jeśli chodzi o prędkość działania, to ja widzę poprawę. Przypuszczam, że phpBB3 ma cache po stronie serwera i należy poczekać aż wątki, których nikt jeszcze nie odwiedził, trafią do cache.

Nie jest to błąd krytyczny, ale coś co IMO warto naprawić. Shoutbox wyświetla datę w rozdmuchanym formacie “DD.MM.YYYY (WD) HH:MM | [nick]:”. Z powodzeniem wystarczy pomniejszoną czcionką dzień tygodnia i godzina a za nimi nick - wpisy nie będą zajmowały niepotrzebnie dwóch linii (każdy nick dłuższy niż 3-4 znaki skacze do nowego wiersza).

//aktualizacja

To jest efekt domyślnych ustawień wyświetlania daty, które IMO nie powinny się odnosić do shouta.

Zgadzam się w 100%, nawet to samo napisałem w tym temacie

viewtopic.php?f=5&t=208331&p=1389921#p1389921

jako, że nie byłem pewny czy zaliczyć to na poczet błędu :slight_smile:

Usuwam zbędne ponowne zapytania i zgłoszenia - te, na które odpowiedzi już udzielono…

• błąd językowy przy kasacji posta:

post-743-13856533570494_thumb.jpg (grafika wstawiona poprzez opcję dodaj załącznik :wink: )

a także pod emotikonami, gdy piszę wiadomość

Przypuszczam, że jest wspólny ciąg dla “temacie” i “tematu” w pliku językowym (w j. angielskim zapewne ma to sens w użytych związkach i zawsze jest “topic”).

@JUDGE: goa lewo: Twoje konto -> Ustawienia forum -> Ustawienia prywatne -> Format wyświetlania daty:

Wpisz:

l, G:i

To nie błąd. Wklej cytat, zaznacz go i kliknij jakiś tag, samo doda początkowy i końcowy tag w odpowiednich miejscach.

Nie widać shoutboxa na obu skinach u mnie.

Nie wyświetlają mi się emotikonki w shoutboxie, dość często mam komunikat:

Czasami przy otwarciu kilku tematów na osobnych zakładakach jedna potrafi “przejść” w widok a’la html.

Nie ma szybkiej odpowiedzi - a to była bardzo fajna funkcja.

haczyk - trzeba dodać   pomiędzy i, a adware.

Proponuję zmienić kolor moderatorski na np. niebieski, bo na zielonym tle już się nie wyróżnia.

Proponuje też na pasku tytułu “zobacz temat”, “dział” (dawniej “forum”) na “przegląd tematu”, “działu”. O to chyba chodziło zresztą autorom phpBB, gdy tworzyli ten skrypt po angielsku.

EDIT:

ie działa “złączono posta”, robią sie dwa posty pod rząd

EDIT #2:

FAQ (patrz link obok wylogowania) jest przetłumaczone tylko do ok. 1/4

shoutbox:

:wink:

Jeszcze jedna mała rzecz- nie działa wchodzenie do działów przez klikanie na podświetlone pole obok nazwy działu/tematu.

Temat ma już 4 strony i może ktoś to już napisał przyznaje się że nie przejrzałem całego tematu :slight_smile:

I nie wiem czy to błąd czy ten typ tak ma ale kiedy wpisałem do szukajki Vista+antywirus w odpowiedzi dostałem to:

Te słowa były ignorowane ponieważ występują zbyt często: antywirus+vista.

Musisz sprecyzować przynajmniej jedno słowo do wyszukania. Każde słowo musi zawierać od 3 do 14 znaków (z wyłączeniem '*').

Piszę o tym bo wiem że we wcześniejszej wersji nie było takiego problemu.

Pozdrawiam