Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Cześć,

Nie tylko u ciebie forum zmieniło wygląd. U mnie dziś około 18 wyglądało w ten sposób: http://wstaw.org/m/2013/11/18/Capture.JPG

Później padło całkowicie, a teraz znów jakoś działa.

Nie tylko forum, powiedziałby raczej, że jest ono kwintesencją, leżącej na całej linii komunikacji, pomiędzy redakcją (adminstracją) a użytkownikami portalu.

Może to przypadek, może po prostu priorytety się zmieniły. Jak to mówił pewien klasyk, nie mi to oceniać, niech to zrobią inni.

Pozdrawiam

rgabrysiak

tylko trochę…a tak naprawdę to forum leży i kwiczy.

[pytanie retoryczne] Czyżby to tak zwana równia pochyła ?

nie mnie to oceniać…

Jest zdecydowanie lepiej.Czy tylko u mnie?

Jest trochę lepiej ale często w najmniej odpowiednim momencie łapie taki lag, że głowa mała :wink:

Dziwne zachowanie. Jak raz wczyta stronę ,przechodzi do niej b. szybko.

Wiem że nic nie usprawiedliwia braku mojej wypowiedzi, ale lepiej późno niż wcale… O problemie wiemy - naturalnie. Co więcej przez ostatnie dwa tygodnie pracowaliśmy nad jego rozwiązaniem, niestety jak widać okazało się to być bardziej skomplikowane. Nie będę wchodził w szczegóły, ale rzecz dotyczy nowej wersji forum phpBB jaka pojawiła się na początku października i faktu, że w listopadzie mocno wzrosła nam oglądalność. W efekcie zadziałało to jak bomba z opóźnionym zapłonem, nie wyłapaliśmy w porę problemu. Podjęliśmy pewne kroki żeby sprawę załagodzić jak sami widzicie ale nie dało się tematu całkowicie rozwiązać.

Nie podejmujemy już jednak bardziej radykalnych kroków, bo… w przyszłym tygodniu planujemy migrację forum na IPB :slight_smile: phpBB ze wszystkimi swoimi wadami przejdzie więc do lamusa, a pozostałe aplikacje PHP które hostujemy (głównie nasz adserwer OpenX) spisują się wyśmienicie, więc fundamenty do stabilnej pracy IPB są :wink: Mówię to, bo na początku podejrzewaliśmy jednak problemy na styku serwerów i PHP, przez co niepotrzebnie straciliśmy parę dni zamulającego forum - okazało się że kombajn IIS+PHP działa ok. Dalsze diagnozowanie phpBB przy tej głębokości problemu, wielkości naszego forum i jednocześnie na finiszu prac nad jego konwersją nie mają już jednak większego sensu.

Także prosimy o jeszcze kilka dni cierpliwości… :wink:

W końcu jakieś światło w tunelu się zapaliło ! :slight_smile: Dziękuje za info no i czekam, aż w końcu będę mógł się czuć jak człowiek, żyjący w XXI wieku.

Jest widać pociąg po woli wyłaniający się z tunelu że będzie można swobodnie się poruszać i pisać na forum :slight_smile:

Oby jak najszybciej bo teraz to potrafi człowieka doprowadzić do białej gorączki.

Proszę trzymać się tematu, czyli _ Zgłoszenia błędów na forum _. OTy poleciały do kosza.

Nie wiem czy to jest błąd ale próbuję wstawić awatar 80x80 i ciągle mi przypomina że minimum to 100x100.

Pisałem już o tym w życzeniach do nowego wyglądu aby znieść dolną granicę, mniejsze obrazki też są OK.

Za kilka dni migracja forum. Zgłaszanie błędów w tej wersji nie ma moim zdaniem najmniejszego sensu, bo i tak nikt już tego nie będzie ruszał, bo i po co.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.