Zgłoszenia błędów w nowej wersji forum (IPBoard)

Różnorodne problemy na przeglądarce IE11:

Np. nie mogę napisać posta, edytować posta, wysłać posta blokuje Tryb BBCode

albo pokazuje się błąd:

Screen%20Shot%2001-05-15%20at%2009.09%20

Nie mogę dodać odpowiedzi do tego wątku :arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/konfiguracja-domowego-serwera-t494301/#entry3145831 Myślałem, że to chwilowa zwiecha, jednak: 1. Zaglądałem do 10 innych tematów i odpowiedzi dodają się bez problemu; 2. Dwie godziny później, pomimo pkt. 1, odpowiedź nadal się nie dodaje.

Roobal bez  najmniejszych problemów  dodałem odpowiedź  we  wskazanym wątku.

Teraz próbowałem dodać post (zapisałem go w notatniku) i znowu nie chciał się dodać. Problemem okazało się błędne zamknięcie tagu quote. Myślę, że warto to poprawić.

Zróbcie coś tym: Za każdym razem jak cytuje post albo pisze to po prostu automatycznie cofa na inne posty… i to co pisałem - przepada bezpowrotnie… Sprawdzałem w  Firefox…

Zwróć uwagę, czy problem występuje w momencie użycia lewego Shift, mam podobny problem od czasu do czasu, jak użyję lewego shift to zachowuje się jak “wstecz”, sprawę rozwiązuję: albo restart przeglądarki albo użycie prawego shift, wystarczy jeden raz i wraca do normy. Używam wersji rozwojowych Firefox :wink: Jeżeli potwierdzisz, że to shift (lewy) to wypełnię buga :wink:

semtex - sprawdziłem… faktycznie zgadza się Shift (lewy) !

Firefox 34.0.5

To jest wina Firefox a nie forum, postaram się to zgłosić na bugzilli jeszcze dziś albo jutro :slight_smile:

Nie mogę wysłać edytowanego postu w IE11

Uda się wysłać jeśli wyłacze 2 opcje:

Opcje wiadomości

Wyświetlaj emotikony

Dołącz sygnaturę

Drugi problem to jest taki, że NIE MA trybu HTML lub BBCode w IE11 - można pisać tylko zwykły tekst…

To nie jest wina IE 11. Wszystko zaczęło się przy przejściu na nowy silnik .Prawie dokładnie rok temu opisałem ten problem i dostałem odpowiedź że dopiero nowa wersja forum IPB4.0. będzie kompatybilna z IE. Cierpliwości.

Cześć,

Dziwne, u mnie BBCode w IE 11 działa. Pogrubienie czcionki, pochylenie, zmiana kroku, koloru czy wielkości czcionki - wszystko działa poprawnie

Kiedyś owszem były z tym problemy, ale tomick dawno temu wprowadził drobną “łatkę” i one znikły.

Już od jakiegoś czasu tak mam. Windows Phone 8.1, wbudowany IE.

http://1drv.ms/1DCYycn

W przeglądarce Google Chrome na 2 różnych stacjach próbowałem odwiedzić forum, w obydwu przypadkach wyświetlało się jedynie białe tło.

Lumia 520 Win 8.1 IE i wszystko  w największym  porządku. Fon  w  sieci  Play.

Ten sam telefon, system WP 8.1 Update 1, ta sama sieć i wszystko działa od zawsze.

Wygląda na to, że chyba tylko u Ciebie.

Ok. po przełączeniu wczytywania domyślnie wersji dla PC zaczęło działać.

Mi działa i mobilna, i komputerowa wersja.

Chodzi o ustawienia IE.

Kiedy mam w “Preferencje witryny internetowej” ustawione “wersja dla komórek”, to mam to co zgłaszałem wyżej. Jak przestawię na “wersję dla komputerów”, to działa.