Hej,
No tak, nie dość, że człowiek zrobi, to jeszcze źle.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
No tak, nie dość, że człowiek zrobi, to jeszcze źle.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Faktycznie, usunięcie ciasteczek rozwiązało problem z pustą stroną forum w Chrome.
Nie wiem co się dzieje, ale od paru dni styl wyświetlania forum jest chyba zależny od konta na DP, jakby ciastka “wysiadły”, przez co ustawienie wyświetlania pełnej wersji na tablecie skutkuje wyświetlaniem jej również na tel. W drugą stronę jest to samo, gdy na tel. przełączę na wersję mobilną (nie ma “Użyj wersji mobilnej”, jest tylko “IP.Board Mobile” pod “Zmień styl”), na tablecie również dochodzi do zmiany na mobilną. Poprzednio było to niezależne, na tablecie miałem wyświetlanie pełnej wersji forum, a na tel. wersję mobilną.
Jaki masz tablet, i z jakiej przeglądarki korzystasz?
Lenovo A3500FL i LG L65, w obu przypadkach aktualny Google Chrome.
EDIT:
Z tego co sprawdziłem, zmiana stylu/motywu forum jest niezależna od przeglądarki (na tablecie użyłem Fx’a 37, na tel. GC 41(96), efekt ten sam, drugie urządzenie dostaje ten sam motyw co pierwsze i vice versa).
Czystki w przeglądarkach nic nie dają…
PS. Właśnie zauważyłem jeszcze jeden błąd, na Fx’ie (v.37) podczas edycji postu, przycisk “Zapisz zmiany” nie wywołuje przeładowania strony, post pozostaje w trybie edycji.
Cześć,
Niestety dalej jest problem z grafikami w podpisie. Nie umiem dodać, a męczenie modków o wstawienie grafiki jest…męczące (dla mnie i dla nich)
Tym razem taka grafika: http://imagizer.imageshack.com/img901/825/PzeJe8.gif Wzięta stąd: http://www.userbars.be/userbar/52319
Pozdrawiam,
Polski Derp
[img=http://imagizer.imageshack.com/img901/825/PzeJe8.gif ] - usuń tylko spacje między nawiasami i wklej w polu - sygnaturka.
Cześć,
Nie zauważyłem, że to jest gif i na forum nie wejdzie. Inna - http://myps.pl/userbar/ps4.png postąpiłem tak jak ty, ale nie weszło, ten sam błąd
Pozdrawiam,
Polski Derp
Hej,
A mnie jakoś udało się dodać do Twojego profilu gif’a.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Cześć,
Albo narzędzia modkowe albo magia Mi wyskakiwał błąd “Nie można użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum” W każdym bądź razie dzięki wielkie.
Pozdrawiam,
Polski Derp
Hej,
Nie wiem, czy to modkowe narzędzia. Po prostu klikam w Twój profil, klikam edytuj, dodaję, zapisuję i tyle.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej.
Dodając na forum dzisiaj co pewien czas wyrzuca mi:
SQLSTATE[40001]: [Microsoft][SQL Server Native Client 11.0][SQL Server]Transaction (Process ID 86) was deadlocked on lock | communication buffer resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction.
Gdy dodaję nowy post w “Aktualizacjach statusu”, poprzedni mój post tam zamieszczony znika. Ponadto czasem posty tam zamieszczone potrafią znikać same z siebie.
Co do ostatniego mojego zgłoszenia, chyba ma to związek z:
<a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='setAsMobile'>Użyj wersji mobilnej</a>
Ten link pojawia się u mnie jedynie na tablecie (przy ikonie RSS, na dole), gdy go użyję i strona zmieni się na mobilną wersję, przeładowanie strony na telefonie pozostaje niezmienione (czyli na słuchawce pozostaje wersja desktopowa, którą jestem zmuszony mieć nie żąglując stylami co chwilę… ;)).
Sęk w tym, że tego linku nie ma na telefonie gdy wyświetla się pełna wersja, a skorzystanie z opcji z menu “Zmień styl” powoduje zmiany na obu urządzeniach, a żeby było zabawniej link “Pełna wersja” ze stylu mobilnego również ingeruje w wygląd tak na tablecie jak i w telefonie, “jednocześnie”.
Podsumowując, poprawnie działa:
<a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='setAsMobile'>Użyj wersji mobilnej</a>
i zmienia styl tylko na użytym urządzeniu (jest u mnie widoczny tylko na tablecie)
“Niepoprawnie” działają:
W wersji desktopowej (opcja w menu “Zmień styl”, wyświetla się na obu urządzeniach):
<a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='2'>IP.Board Mobile</a>
W wersji mobilnej:
<a id='full_version' href='#'>Pełna wersja</a>
Powodują zmiany stylu na urządzeniach pośrednich, na których nie zostały użyte (są powiązane z jakimś skryptem z błędem, czy się z czymś gryzą?).
To chyba tyle z mojej strony, nie wiem jak mógłbym bardziej pomóc… Nie wiem też dlaczego działający link nie jest wyświetlany na słuchawce (sprawdziłem inne forum postawione na IPB i w jego przypadku “Użyj wersji mobilnej” jest w “smarcie” pokazywane, a linki które tu działają w “odmienny”, opisany wyżej sposób, nie ingerują w wyświtlanie tamtego forum na innym urządzeniu poza tym, z którego zostały wywołane).
Też się zastanawiam…
Chyba coś im wypełzło. Swoją drogą, ciekawe jak decydują kto jest sympatykiem portalu.
Że to niby nie jestem sympatykiem portalu? A kto lubił reklamę Subaru? Pewnie nie mam świecących oczu agenta, nawet nie mam wazeliny, a kawałek mnie było i mimo niektórych złychprogramów, - rano, wieczór, w dzień i w nocy wsadzam ciekawy nos w dobreprogramy od lat.
Wnioskuję po ilości tematów i postów, że ten klub sympatyków ma już stałych klientów i barmanów. Teraz temat się pokazał na forum, jak budka telefoniczna doktora Who.
Mnie tam nie musi być, ale kawa bywa ciekawa. Espiro.
Pewnie coś było aktualizowane w bazie danych i na moment dział ten stał się dostępny dla wszystkich.
I to nie pierwsza taka sytuacja, spotkałem się z tym już raz, jeśli dobrze pamiętam, w czasach phpBB3. Nawet gdzieś powinienem mieć screenshota albo zapisaną stronę.
Jest też ukryty dział dla moderatorów, choć to już chyba żadna tajemnica, bo praktycznie każde forum coś takiego ma.
Dział Sympatycy stał się widoczny.