Dzien dobry,
Szukalem na forum ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.
Mianowicie, z racji tego ze aktualnie jestem bez PC (jedynie lapek bez napedu dvd) a choroba uniemozliwia przemieszczanie sie za poszukiwaniem sprzetu), chcialbym zgrac film w formacie dvd ktory mam na dysku na laptopie (foldery AUDIO_TS oraz VIDEO_TS) na pendrive, podlaczyć pod kino domowe LG, tak aby ten film mi normalnie wystartował z pena jakby bylo to CD. Czy jest taka mozliwosc? Kino czyta tylko podstawowe formaty - dvd, vcd, svcd. Zalezy mi na tym formacie dvd by zachowac dzwiek 5.1.
Probowalem zwyczajnie skopiowac te dwa foldery na goły pendrive- nic nie wykrywa, komunikat “no data”.
Stworzylem z tych dwoch folderów obraz .iso i wrzuciłem na pena- takze nic nie wykrywa.
Czy jest jakas mozliwosc, jakis program ktory zrobi cos takiego?
Probowalem jeszcze wrzucic te foldery przez program Rufus ale wyskakiwal blad o nieobslugiwanym formacie czy cos takiego.
Jesli ktos cos wie to prosilbym bardzo o pomoc, pozdrawiam
Nawet nie podałeś typu kina domowego. Jeśli chce się zgrać jakiś komercyjny DVD (zaszyfrowany) to trzeba użyć do tego rippera bo poprzez zwykłe kopiowanie skopiują się śmieci.
Moje kino to LG HT552TH. W manualu jest podane, ze onsluguje nastepujace formaty:
DVD
Płyty CD wideo
Płyty CD audio
Płyty MP3
Płyty WMA
Płyty JPEG
Płyty DivX
Ja nie chce zgrywac filmu z plyty, pliki filmowe tak jak napisalem wczesniej mam juz na kompie. Chce je odpalic na kinie za pomoca pena - a nie plyty dvd.
Nie znam sie na tym az tak bardzo, czy moze ten standard dvd ma jakis format wspolgrajacy?
Glownie zalezy mi na zachowaniu dzwieku 5.1. Czy po przekonwertowaniu na divx dzwiek 5.1 zostanie czy tylko stereo jest obslugiwane?
Podłącz laptop to telewizora kablem np. HDMI , włącz w laptopie odtwarzanie na drugim ekranie i odtwarzaj film poprzez np. VLC.
Na takie cos to ja sam bym wpadl
Chodzi mi o dzwiek z głosnikow kina domowego a nie z telewizora.
Bo watpie zeby takie cos zadziałało, że film puszcze na tv rzez hdmi z lapka, a dzwiek minijackiem tez z lapka na kino przez gniazdo aux.
Z USB odtworzysz wyłącznie MP3, JPEG i Xvid (DivX) - przynajmniej ja mam tak w moim Panasonicu.
Podejrzewam, że w innych jest podobnie.
Jak nie spróbujesz to nie wiesz. Ten zestaw ma wprawdzie port usb ale odtwarza przezeń MP3, JPEG, DivX.
Wracam do tematu po kilku dniach, dopiero wczoraj moglem sie tym zajac.
Udalo mi się sobie poradzić, a mianowicie za pomocą programu DivX Converter https://www.divx.com/en/software/divx
Bez problemu przerabia na format divx, prosta konfiguracja i dobra jakość. Jako ze kino czyta divx wszystko śmiga z pena.
Do zamknięcia