Jako że przed Nowym Rokiem chciałem zrobić jeszcze coś pożytecznego, pomyślałem że zrobię porządek z tym na co nigdy nie mam czasu czyli z kompem. Jakieś 5 lat temu kupiłem laptopa i jeszcze go nie formatowałem Przy zakupie nie dostałem płytki z windowsem. Zostało mi oznajmione, że kopia jest wgrana na dysk i jak będę chciał go zainstalować ponownie muszę zgrać ją na płytkę i wszystko będzie ok. Problem w tym, że nie dość że jestem laikiem w tym temacie to jeszcze nie mam pojęcia gdzie na dysku jest ta kopia ani jak ją zgrać na płytkę.
Poszukaj w papierach, tam na pewno jest napisane co i jak. Ewentualnie, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś popytał po znajomych, czy ktoś nie ma płytki z tym samym sp, ewentualnie ściągnąć z torrentów obraz systemu(tylko trzeba uważać, bo wiele kopi jest zmodyfikowane, poprzez zmodyfikowanie shell’a, dodanymi jakimiś programami, czy pousuwanymi składnikami) i wtedy zainstalować system na swój klucz.
Całkiem nie głupi pomysł Panie Moderatorze (uczestniku wszystkich zlotów ) tylko gdzie ja ją dałem pięć lat temu??? Poza tym mam już dwie przeprowadzki za sobą, także odszukanie instrukcji nie wchodzi w rachubę
Sprawdzałem w panelu sterowania->narzędzia administracyjne->zarządzanie komputerem->zakładka zarządzanie dyskami i mam pokazany jedynie dysk C bez ukrytego.
Czytałem też o jakieś kombinacji klawiszy ctrl+f11 podczas uruchamiania komputera ale nie wiem co i jak dalej robić, poza tym to była kombinacja pod Vistę.
Czytałem też o tym że są jakieś programy do robienia recovey cd może znacie jakieś??
chyba tak to się skończy że będę sam musiał coś pokombinować. Może najpierw pozgrywam ważniejsze rzeczy z dysku i spisze parę numerów na pogotowie komputerowe
Najlepiej zadzwonić na pomoc techniczną. Ewentualnie tak jak pisałem, możesz wgrać system z pirata instalując go na swój klucz i też będzie ok, tylko pamiętaj, że będziesz musiał aktywować system przez telefon.