Zgrywanie muzyki z płyty nie nagranej jako Audio CD

Witajcie

Mam następujący problem. Mam płyty z muzyką, które nie są nagrane w formacie Audio CD. W jaki sposób zgrać utwory na dysk komputera ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

To przynajmniej powiedz w jakim są formacie, muszą jakiś mieć.

O człowieku, brak mi słów. Po pierwsze muzyka na płycie CD zawsze zapisywana jest w formacie CD Audio a po drugie sam napisał

Więc czytanie ze zrozumieniem się kłania [-X

Co do problemu, płyty z muzyką możesz zgrać przy pomocy dowolnego programu do ripowania, np. przy pomocy programu o nazwie CDex , który pozwala zgrać płyty zarówno do formatu Wave jak i mp3 w dowolnej jakości.

Pozdrawiam!

Z tym problemem jest jednak nie lada problem, gdyż odczytuje zawartość płyty jako jedna ścieżka.

Easy CD-DA Extractor 12.0.8 - znajdź ten programik w necie ,ściągnij a wszystko będzie OK…

Easy CD-DA Extractor to narzędzie do rippowania płyt audio do formatów muzycznych, nagrywania płyt audio z plików muzycznych oraz umożliwiające konwersję między formatami. Aplikacja kopiuje zabezpieczone płyty oraz czyta dane z porysowanych i zniszczonych nośników. Współpracuje z bazami danych freedb, wiec w wielu przypadkach nie trzeba ręcznie wprowadzać nazw piosenek. Easy CD-DA Extractor pozwala na tworzenie playlist, obsługuje CD-Text oraz tagi ID3, ID3V2.

Aplikacja obsługuje następujące formaty audio: MP3, MP1, MP2, Windows Media Audio 8, Windows Media Audio 9, Windows Media Audio 9.1, Ogg Vorbis, MP4, M4A, AAC, FLAC, Musepack, VQF, WAV, AIFF, Monkey’s Audio, Shorten, CUE and M3U.

Bo być może jest to tylko jedna ścieżka, niektóre płyty są tak nagrywane. Sprawdzałeś na innych płytach czy występuje ten sam problem?

Pozdrawiam!

wystarczy użyć windows media player który jest w każdym systemie windows i już masz na dysku MP3 pliki http://banita.pl/~pysiu/wmp11/wmp1.htmlhttp://banita.pl/~pysiu/prezentacje/Untitled47.html i już ma

No właśnie nie wystarczy, bo przy okazji tych płyt właśnie funkcji Zgraj nie mam.

Sprawdzę program Easy CD-DA jutro i dam znać jak się spisuje.

Jaka wersja WMP ?

WMP najnowszy - 12.

Windows 7.

I wszystko jasne.

A więc skorzystaj z tego programu podanego przez poprzedników.

Najwyżej zgraj całą ścieżkę, a potem podzielisz ją innym programem, np. Rzeźnik MPEG-ów etc.

to proste pobierz program wavelab w nim można prze konwertować audio cd na mp3, wav, wma i inne typy muzyki . :lol:

A ja polecam do konwertowania muzyki Pazera Free Audio Extractor 1.3 DOWNLOAD