Zgubiona płyta od Windows 7

Witam! Chciałem przeinstalować mój system Windows 7 64-bit Home Premium, jednak zgubiłem płytę z systemem. Czy jest jakieś legalne źródło z którego będę mógł pobrać Windowsa i aktywować go swoim oryginalnym kluczem? Czy jeśli pobiorę wersje trial z internetu będę mógł ją aktywować kluczem i będzie on działała normalnie?

Daruj Sobie takie linki na tym forum, MS absolutnie nie zezwala na tego typu modyfikacje, poza tym, MS nigdy nie prowadził sprzedaży wersji elektronicznej Windows 7 PL na terenie naszego kraju, stąd brak możliwości pobrania legalnie takiej wersji, jedyna możliwość to zakup samego nośnika bez klucza na, np, Allegro bądź pożyczenie od znajomego. Innych informacji na tym forum nie uzyskasz.

Jak chcesz legalnie to niestety musisz kupić nową płytę :slight_smile:

Ja stoję na stanowisku, że jeżeli zapłaciłeś raz za system, to sprawą drugorzędną jest skąd weźmiesz kopię. Musisz jednak pamiętać, że pobierając przez P2P podejmujesz duże ryzyko, bo to wymarzona okazja dla cyberprzestepców.

Tak

Ja mam Oryginalną płytę do Win 7 Home Premium SP1 x64 PL na sprzedaż.

Została mi po tym jak mi się płyta główna spaliła, a że to wersja OEM to klucz przepadł i mi sam nośnik został.

Jbc to pw lub tutaj, można się dogadać. 

Awaria płyty głównej nie oznacza wcale przepadku licencji.

Firma Microsoft (wbrew obiegowej opiniii) pozwala na zmianę płyty głównej w wypadku awarii. Musi to być taka sama płyta, na której był instalowany system. Wtedy warunki licencji zostają zachowane.

Miałeś płytę MSI-ABCD123. Uległa uszkodzeniu. Kupujesz płytę MSI-ABCD123 i dalej możesz używać Windows.

Tak wiem, bo dzwoniłem do MS i mi kobiety tłumaczyły to.

To sprzedałem resztę podzespołów i kupiłem kompa pod nową podstawkę i nowego Win 7.

Dlatego teraz mam 2 płyty od Windowsa :smiley: