Zacznę od tego że wiem i jestem świadom że takie wątki już nie raz przewijały się przez forum lecz żadne z nich nie dają mi pewnej odpowiedzi która byłaby mi wstanie w stu procentach pomóc.
Sprawa przedstawia się tak jak zwykle, dane które są na dysku to tylko mały urywek tego czego brakuje.
Dając przykład, u mnie na dysku D mam pliki zajmujące 11GB, 10GB jest wolne więc pojemność mojego dysku to 21GB? Gdy pokazuje iż jest to 35GB?
Wyłączyłem hibernacje systemu, czyściłem dyski wieloma programami niestety bez żadnego efektu.
I NIE, nie mam żadnych niepotrzebnych niewidocznych plików zajmujących wiele GB.
Plik stronicowania - obszar dysku uzywany jako ram - jego wielkość określona jest w panelu sterowania, systemie, zaawansowanych i jest to miejsce zajęte na dysku chociaż tam nic nie ma.
Ps: Tak chaotycznie opisałeś problem w pierwszym poście, że w końcu nie wiem: czy brakuje ci wolnego miejsca, czy może podawana jest błędna (za duża) pojemność partycji?
A i czy zsumowana pojemność wszystkich partycji zgadza się z całkowitą pojemnością dysku?
Ps.2: Zaraz po sformatowaniu partycji, wtedy gdy nie miałeś tam żadnych plików: ile wtedy pokazywało ci wolnego miejsca?