Zielony ekran na youtube


(Czarny Kijek) #1

Mam problem z przeglądarką Chrome. Gdy mam włączony (wystarczy, że jest otwarta karta z filmem, może być nawet spauzowany) jakiś film na jutube i otworzę w tym samym czasie kolejny film komputer się zwiesza, ekran robi się na kilka sekund czarny. Po chwili wszystko jest ok, a w pasku powiadomień pokazuje się dymek, zaczynający się mniej więcej w taki sposób: “sterownik ekranu AMD przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność…”. Do tego obydwa filmy zmieniają się w “zielone ekrany”. Jak to naprawić? Sterowniki najnowsze, Chrome też. Windows 7 64 bit.

3JbJQl.jpg


(Xeon Bloomfield) #2

Podaj model swojej karty graficznej.

Jesteś pewien, że zainstalowałeś dobre sterowniki ?


(Czarny Kijek) #3

Tak, na 100% :slight_smile: Radeon HD 5470 (laptop Acer 5740G)


(Sli512) #4

Spróbuj wgrać od nowa usuwając dokładnie obecne.Jeśli to Youtube to może flash lub jakieś kodeki.


(Mateusz99c) #5

A spróbuj otworzyć na youtube przez IE.


(Czarny Kijek) #6

Na FF i IE działa wszystko.


(Xeon Bloomfield) #7

Jest to najnowsza wersja przeglądarki Chrome ?

Jeżeli tak to ma ona “wbudowaną obsługę” Flash`a i to tutaj jest problem.

Poszukaj na forach o przeglądarce Chrome czy nie było podobnego problemu.


(Czarny Kijek) #8

Nic nie znalazłem…


(Xeon Bloomfield) #9

Ja znalazłem:

Tutaj

Odpowiedź:

Wina przeglądarki Chrome.


(Czarny Kijek) #10

Tylko dalej nie wiem jak to naprawić. Dzięki za link Xeon. / EDIT: Na forum Adobe piszą, żeby ściągnąć flasha 10.1 RC7, próbuję, zobaczymy co z tego wyjdzie.


(Xeon Bloomfield) #11

Ty tego raczej nie naprawisz…

Jest to błąd w przeglądarce i jej Developerzy muszą się z nim uporać.


(Czarny Kijek) #12

Pierwsza próba odtworzenia 2 filmów - fail. BlueScreen. Czas na drugą, po restarcie.

EDIT: Dalej to samo…


(Xeon Bloomfield) #13

BlueScreen`y na Chrome czy również na innych przeglądarkach ?

Jeżeli na Chrome, to rozważ zmianę przeglądarki do czasu naprawy błędu.


(Czarny Kijek) #14

BS tylko raz był. Teraz sytuacja tak jak na początku. No nic, trzeba będzie powrócić do starego dobrego FF ;]


(Xeon Bloomfield) #15

Czyli odpowiedź prosta…

Chrome posiada błędy nowych funkcji, które developerzy w najbliższym czasie powinni naprawić.

Powodzenia i miłego korzystania z PC.

Temat według mnie do zamknięcia - problem rozwiązany.


(Czarny Kijek) #16

Wyłączyłem przyspieszanie sprzętowe w ustawieniach flasha - teraz działa… :?:


(Kar48) #17

Chrome juz naprawiło bląd …temat do zamknięcia :0