Zielony obraz w filmach a .rmvb


(SolelyRose*) #1

Witam. Moja koleżanka ma taki problem. Posiada ona kartę Radeon a jak dobrze wiadomo czasem może występować tu owy problem z zielonym obrazem w filmach. Odinstalowałem wszystkie kodeki i zainstalowałem tylko divxpack i problemu z obrazem nie ma, ale nie da się oglądać tych z rozszerzeniem .rmvb zainstalowałem kodeki ffdshow i filmy są dotwarzane, ale znów na zielono. Następnie odinstalowałem ffdshow i zainstalowałem Real Alternative i teraz zwykłe filmy jak w .avi działają bez problemu, ale dla przykładu w allplayer te .avi działają, ale przy .rmvb jest tylko dźwięk bez obrazu. Na innym odtwarzaczu próbowałem - KMPlayer (jeszcze z kodekami Real Alternative) obraz znów jest zielony (tak w .avi jak .rmvb). Więc odinstalowałem wszystkie kodeki prócz divxpack i znów KMPlayer wszędzie zielono a w Allplayer tylko dźwięk. Co robić?


(Killerwww) #2

Najlepiej ściągnąć allplayer+kodeki , działa bez zarzutu i nie instaluje żadnych śmieci tylko potrzebne kodeki


(SolelyRose*) #3

Może jeszcze napiszesz jakie? Bo z niektórymi występuje problem j/w


(Sebos99) #4

Próbowałeś z wieloma kodekami, playerami, trochę to śmieci pozostawiło po sobie.

Zacznij od przeczyszczenia rejestru RegSupreme, zainstaluj K-lite mega codec pack oraz Real alternative, a do otwarcia filmów używaj Best Playera :slight_smile:


(Seba86mu) #5

Andrew34 , za każdym razem próbujesz odtworzyć ten sam film RMVB ? Być może on jest uszkodzony ?

Jeżeli porady sebos_krk nie pomogą, to napisz jaki to konkretnie model karty graficznej.


(SolelyRose*) #6

Andrew34 , za każdym razem próbujesz odtworzyć ten sam film RMVB ? Próbowałem przy kilku filmach.

Odinstalowałem Divxpack i zastosowałem się do porad sebos_krk , wynik?

BESTplayer: avi i rmvb zielone

allplayer: avi zielone rmvb bez obrazu

media player classic avi i rmvb zielone

jak widać porada nie działa.

seba86mu

Karta graficzna, to ASUS EAH2400XT Series 512 DDR3

mikroukład: ATI display adapter (0x94C1)