Zintegrowana karta sieciowa

Mam w swoim komputerze zintegrowana karte sieciową i po podłączeniu do niej kabla od internetu internet nie działa. Pokazuje ikonke, że jest kabel podłączony, jak patrze z tyłu to się normalnie świeci, ale neta nie ma. Jak włacze naprawianie połączenie to pokazuje, odnawianie adresu sieciowego czy jakoś tak, ale zawsze próba jest nie udana. Jak podłącze stara kartę sieciową to wszystko działa. Moja płyta główna to ASUS P5SD1-FM2

wgrywałeś sterowniki? :slight_smile:

hmm z szczego masz internet??

jak zmieniałes ostatnio płyte główną to k.sieciowa ma inny MAC tzn numer seryjny zadzwoń do dostawcy internetu o pod im sowj nowy MAC sieciowki :)pozdro

Tak stery wgrałem, a internet mam kablowy nie zadna neostrada.

Płyte główna żeczywiście zmieniałwem ale nie bardzo rozumie o co ci chodzi.

Zadzwoń do firmy z ktorej masz neta i podaj im twoj nowy mac karty sieciowej oni musza to zmienic u siebie bo inaczej ci nieudostepnia ci łącza…jak ty im nie podałes tego nowego macu sieciowki to unich to wyglada jak by ktos chciał sie podloczyc pod ich sieci wes zadzwon i podaj im ten numer mac znajdziesz wchodzac Start>>pANEL STEROWANIA>>Połączeni sieciowe i internetowe>>Połączenia Sieciowe>>i tam powinna byc ikonka klikasz na nią prawym przyciskiem i wybierasz Stan>>wybierasz zakładke Obsługa i szczegoły i spisz adres fizyczny pozdro

:stuck_out_tongue:

No to będe dzwonić