Złącze PCI-E nie działa

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Mam problem otóż zdiagnozowałem że nie działa mi złącze PCI-E które idzie od zasilacza do karty graficznej. W menadżerze urządzeń pokazuje błąd 43. Odłączeniu tych kości pokazuje taki sam błąd jak i przed. Reset biosu oraz reinstall sterowników nie pomaga. Próbowałem wszytkie metody znalezione na YouTube oraz wygooglowane. Wydaje mi się że karta graficzna nie jest spalona ponieważ obraz jest tylko w rozdzielczości 800x600(normalnie używam full HD) niestety nie mam możliwości sprawdzenia na innej karcie graficznej tego ponieważ nie mam od kogo pożyczyć/zdobyć takiej właśnie karty z tym zasilaniem. Sprzęt:
karta graficzna nvidia GeForce 660 Ti
płyta główna MSI h61m-p31
zasilacz OCZ model OCZ-CXS500W
Prosze o pomoc… walczę z tym 2 dzień i nic…

Cudów nie ma, jeśli karta jest sprawna powinna przyjąć sterownik i działać pod maksymalną rozdzielczością. Dla pewności możesz wgrać inny system na innej partycji i w ten sposób wykluczyć ewentualny problem w obecnym systemie.

Zdaje się, że masz uwaloną nvidię. Zdiagnozowałeś - pytanie - czym? Miałeś miernik napięcia, żeby sprawdzić wtyczkę z ocza do grafiki?
Pewnie widzisz obraz, bo działa wbudowana grafika, tylko slaby, bo trzeba i do takiej najlepszych sterowników.
Gdyby wtyczka źle działała, tobyś nie miał wcale obrazu. Ale masz, więc podaj dokładny model płyty i postaraj się o miernik, żeby nie zganiać na dobry zasilacz, ale przypadki się zdarzają, gdy baca zaczął się uczyć pisać i czytać na starość.
Podaj, co tam masz z grafiki z menadżerze urządzeń.

@Longhorn2009 tak mam zrobione na drugiej partycji mam zainstalowany win7. Niestety jest tak samo :confused:

@Bogdan_G

masz tu zdjęcie. po miernik pójde tylko niech przestanie padać, bo u mnie pogoda barowa :smiley: https://drive.google.com/file/d/0B_hpJtIwEeZOa3lTQklSNW9Dc3c/view?usp=sharing tu jest natomiast zdjęcie w środku jak by coś miało pomóc :slight_smile:

Wpierw zainstaluj najnowszy sterownik do grafiki intela. Wpisz w goole model płyty i drivers - będziesz miał sterownik vga, albo wpisz model karty graficznej intela i znajdż sterownik na stronie intela, Zawsze to bęzdie nowszy, niż dedykowany do płyty.
Lepszych rozdzielczości nie powinno Ci brakować bo to inter r hd graphics.
Dopóki nie załatwisz sprawy z nvidią - będzie komputer jechał na zintegrowanej.

@Bogdan_G tak mam zrobione właśnie… spokojnie trochę tematu ogarniam :slight_smile: tylko no z tą kartą graficzną nie mam pojęcia co to może być… https://drive.google.com/file/d/0B_hpJtIwEeZOSTNOVTlsNGZ5c0k/view?usp=sharing tu jest zdjęcie … napięcie jest na każdym sprawdzałem na każdym wejściu … dziwi mnie jedno że na karcie graficznej na 5 wejściach jest napięcie a na 1 nie ma …

W komputerze mamy napięcie stałe, nie zmienne. Innego jak 5, 3.3 lub 12v nie może być. Tolerancja +/-5 procent.
W tym wypadku praktycznie na pewno masz uszkodzoną grafe. 100 procentową pewność miałbyś robiąc podmianke na innym komputerze.

Źle ustawiłeś miernik. Powinien być ustawiony na zakres stały nie zmienny.