Złamana karta SIm orange - duplikat

Witam dzisiaj zdarzyła mi się taka sytuacja, że przez mój stary jak świat telefon poniosły mnie nerwy i delikatnie mówiąc wylądował on na podłodze, a że telefon już stary to i nie miał tylnej klapki przez co w momencie zderzenia z podłogą na mojej karcie sim pojawiło się delikatne ale wyraźne pęknięcie. Dodam, że poniosły mnie nerwy ponieważ co chwile telefon wyświetlał mi komunika o treści “Rejestracja karty SIM nie powiodła się”. Wiem, że istnieje możliwość wyrobienia duplikatu ale nie wiem czy w moim przypadku się uda ponieważ od jakiś 3 lat karta była częściowo obcięta po to aby można ją było włożyć w adapter i używać jej w telefonie z SIM-lockiem, słyszałem że do wyrobienia duplikatu muszą sprawdzić jakiś numer hlr czy coś. Czy ten numer to te kilkanaście cyfr w kilku kolumnach z tyłu karty ? Bo jeśli tak to przez to obcięcie karty nie widać wszystkich cyfr. Zobrazuje to tak.

To jest ten rząd tych cyfr:

XXXXX

XXY

XXY

XXY

XXY

X - widoczna cyferka

Y - cyferka ucięta

A i nie jest to żadna karta w abonamencie czy coś.

Pozdrawiam

Bez karty też wyrobią duplikat, przecież robią to w przypadku zgubienia/kradzieży.

Jeśli to prepaid, to ważne jest aby karta była zarejestrowana na Ciebie

Co to znaczy prepaid ? Jest to normalna karta kupiona ze starterem w sklepie kilka lat temu. I gdzie zarejestrowana ? Zarejestrowany jestem na stronie Orange i tam podałem ten nr.

http://www.orange.pl/kid,4001204615,id, … ticle.html

Wymieniałem kartę rok temu i powiedziałem,że sam ją obciąłem bo miałem ją w adapterze dual-SIM i adapter zaczął szwankować,więc wyjąłem karty Orange POP i Play Fresh.

Jeżeli masz abonament to wystarczy dowód osobisty.

Jeżeli prepaid niezarejestrowany to trzeba mieć dowód zakupu albo tą kartę plastykową z kodem PUK.

Jeżeli prepaid zarejestrowany to wystarczy dowód osobisty.

Na obie karty miałem wszystkie dokumenty,więc nie było problemów.

A jeśli ten prepaid jest niezarejestrowany, to mogę go teraz zarejestrować(uszkodzona karta SIM) ? Dodam, że raczej tej plasytowej karty nie znajdę więc kod PUK chyba też przepadł.

W punkcie Plusa trzeba mieć dowód osobisty i kartę którą chce się zarejestrować…

A czy kartą musi być na “chodzie” to tego nie wiem, ale chyba tak…

Nic nie tracisz, idź do Plusa z dowodem tożsamości i już… jak coś to zapytają Cie o kilka kontrolnych pytań, np. jak często doładowywałeś i jakimi kwotami

* EDIT: dotyczy oczywiście sieci Orange

W jakim celu ma iść do Plusa?

Czytałeś wszystkie posty tego tematu? No to jeszcze raz przeczytaj, ale tym razem ze zrozumieniem.

sory pomyliłem się bo robiłem też coś związanego z Plusem i mi mi się pomieszało.

Ale tak czy tak niech idzie do punktu Orange…

sieci mi się pomyliły, wielkie halo :lol:

Może masz jakieś papiery albo dowód zakupu,albo np. jakiś dokument urzędowy z danymi adresowymi i tym numerem telefonu.Nie wiem czy poskutkuje ale trzeba jakoś uwiarygodnić,że to Twój numer.

Mimo wszystko trzeba i tak zgłosić się do oddziału Orange i dowiedzieć się jakie są aktualne procedury uzyskania duplikatu.

Po 3 latach używania powinno być dużo śladów świadczących o właścicielu.

bielu00 kartę możesz wymienić w salonie Orange za opłatą 25 zł i otrzymasz ją od ręki. Istotnie numer należy wcześniej zarejestrować, ale to też możesz załatwić w salonie.