Chce zlozyc komputer w pewnym sklepie i prosilbym Was o udzielenie mi pomocy co do komponentow komputera…
Do wydania mam 3000 zl.
Komputer ma byc do gier. W cene wliczony monitor. Niektore rzeczy mam juz wybrane tj.(klawiatura i mysz a4tech[komplet 70 zl],RAM[kingston 8gb 179 zl], obudowa[redstar OEM30 ok 70zl]…
Prosilbym o dobranie odpowiedniego procesora oraz karty grafiki(najlepiej Geforce)…
Raczej się będzie komputer wyłączał - przegrzewanie,oprócz dobrego i mocnego zasilacza,potrzebna jest wentylacja podzespołów,a tego byle jaka obudowa dobrze nie spełni
Jeśli chodzi o klawiatury A4Tech to polecam X7 G800, bardzo wytrzymała klawiatura, ma dziurki pod klawiszami przez które wylewa się woda jeśli ją zalejesz, do tego sporo klawiszy multimedialnych itd. To, że klawiatury A4tech są słabe to mit, przynajmniej w wypadku X7 G800.
Obudowe wybrałem tą poniewaz mam na obudowe max 80 zł, a klawiature i mysz dlatego że jest to komplet bezprzewodowy i miaem go kiedyś i mnie nie zawiodl.
Najbardziej chodzilo mi o dobór grafiki i procesora. W tej cenie musi byc jeszcze monitor a przy i7(1139zl) to nie za bardzo mi budżet pozwoli…
Obudowa jest OK, ale wydaje mi się, że będzie mało przewiewna. Lepszy byłby zaproponowany przez kolegę Brutus bo ma dodatkowe wentylatory 120mm. Poza tym zasilacz w tej obudowie od razu jest do wywalenia. Lepiej kupić zasilacz markowy, taki żeby wytrzymał obciążenie procesorem i grafiką w dużym stresie.
Takie minimum to: OCZ CoreXStream 500W za 167zł bądź lepszy np. OCZ ZS-Series 550 lub 650W za 235/275zł.
Obudowy takich marek jak Akyga, Gembird, i-Box, Modecom, Tracer itp. omija się szerokim łukiem. Produkty tych marek nie bez powodu trafiły na “czarne listy”…Jeśli chcesz coś ekonomicznego o współczesnych standardach to minimum to coś od Cooler Master z serii Elite albo SilentiumPC z serii Brutus.