Złożony komputer się nie uruchamia


(Gf6) #1

Witam. Mam nowy komputer o podzespołach:

  • Intel Core i5-3350P

  • Gainward Geforce GTX650Ti GS 1GB

  • Kingston 4GB

  • MSI B75MA-E33

  • Seagate Barracuda 500GB

  • Cooler Master 500W

Wszystko złożone jak należy, włączam i kompletnie nic się nie dzieje, ani jednego drgnięcia czy piknięcia. Wyjmowałem i wkładałem baterię na płycie głównej, co nic nie dało. Co mam zrobić?


(Longhorn2009) #2

Sam składałeś czy w serwisie? Jak robiła to firma to reklamuj, samemu możesz sprawdzić czy masz podłączone wtyczki zasilania 24-pin i 8-pin, złącze zasilania 4pin dla CPU, dla grafiki. Płyta ma być podłączona z wykorzystaniem dystansów do obudowy. Z innych kwestii sprawdź procek i płytę główną, bo ostatnio uszkodziła mi się jedna w czasie zmiany chłodzenia, uszkodził się jeden pin - startowały wtedy wentylatory, nie było piknięcia i obrazu.


(X Zdzislawx) #3

Jeśli składałeś sam to może źle podłączyłeś kable z obudowy do płyty.


(Dimatheus) #4

szymaxxx , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Gf6) #5

Komputer działa, popełniłem trzy błędy przy montażu. Natomiast teraz nie są wykrywane głośniki i słuchawki pomimo instalacji sterowników z płyty.


(sadaj72) #6

Podłączone z przodu czy z tyłu?


(X Zdzislawx) #7

A wpinasz je do przedniego panelu? Wepnij je do zielonego mini-jack-a z tyłu i będzie git.


(Gf6) #8

Podpiąłem z tyłu, dźwięk jest, ale raz cichszy, raz głośniejszy.

Dodane 02.09.2013 (Pn) 13:30

Kupiłem nowe słuchawki, dźwięk jest bardzo zniekształcony podłączając z tyłu (z przodu nie wykrywa). Głośniki odtwarzają ten sam utwór bardzo dobrze.