Witam. Powiem na wstępie, że przeszukałam “google”, ale nie znalazłam rozwiązania mojego problemu. Być może nie wiem dokładnie jak go określić… Rzecz polega na tym, iż przy oglądaniu filmów obraz wygląda tak:
Nie przez cały film, ale można powiedzieć co chwilę. Te screen’y są zrobione z filmiku który oglądałam na wrzuta.pl, ale przy oglądaniu filmów online również pojawia się to pojawia, może nie tak nagminnie jak tutaj…
dark35890 Przeglądarka FF. Nie jestem pewna czy dokładnie o to chodzi, ale:
Temperatury:
Procesor 63 °C (145 °F)
WDC WD2500BEVS-26VAT0 34 °C (93 °F)
SilberPunkt Tak na prawdę mam ten problem odkąd pamiętam, ale w czasie oglądania filmu z neta to zdarzało się parę razy i nie przeszkadzała aż tak bardzo w odbiorze treści filmu oraz myślałam że to wynika z jakości video. Okazało się, że to wina czegoś w moim komputerze, bo u koleżanki ten sam film którego screen’y przesłałam działa normalnie, więc uszkodzenie sprzętu odpada. Co do kodeków nie mam pewności. Da się to jakoś sprawdzić?
Nie bardzo wiem o co chodzi, jeśli można dokładniej wytłumaczyć będę wdzięczna.
jak masz 64*C przy samym oglądaniu filmików i to w słabej jakości to coś jest nie tak, tylko że mi chodziło bardziej o temp. grafy , a co do kodeków to mają tyle do przeglądarki jak lato do zimy a z tym Ubuntu Live to sam nie wiem o co chodzi, niektórzy nie wiedzą co napisać to chyba piszą głupoty bez sensu.
Może sprawdż ten sam film na przeglądarce takiej jak Google Chrome czy jest to samo, bo jak tak to chyba tylko pozostaje wersja zbyt wysokiej temperatury co powoduje to co jest na screenach , aha jak używasz przeglądarki w wersji Beta to odrazu usuń ją i zainstaluj stabilną wersję.
Chyba tyle moge powiedzieć bo sam już nie wiem o co z tym chodzi
dark35890 64*C są przy korzystaniu z laptopa przez cały dzień, więc to chyba nie aż tak tragicznie? Teraz jest:
Temperatury:
Procesor 56 °C (133 °F)
WDC WD2500BEVS-26VAT0 31 °C (88 °F)
Posiadam stabilną wersję FF, przy IE9 i Google Chrome jest to samo, poza tym mówiłam już, że ten problem mam odkąd pamiętam a laptopa mam od 3 lat, system był formatowany parę razy, więc od temperatury karty graficznej to raczej nie zależy.
nie lepiej było odrzu napisać o tym że na innych przeglądarkach jest to samo a nie dopiero teraz, a co temperatury to nie wiem czego nie podajesz temp.
karty graficznej i się upierasz że wszystkie temperatury są wporządku.Jak masz cały czas minimalnie 56*C nawet w bezczynności to znaczy że w pomieszczeniu w jakim znajduje się laptop panuje temperatura około 35*C bo nie ma innego wytłumaczenia tego, i nie pisz że te temperatury jakie podaj są w granicach normy bo to jest nieprawda i każdy to potwierdzi.
Jak to nie jest wina oprogramowania to musi być wina sprzętu, a tak wogule to napisz całą specyfikacjetego laptopa bo system chyba jest taki jak w dziale jak się nie myle?
Nie napisałam, że to normalne. Stwierdziłam tylko, że temperatura procesora po krótkim użytkowaniu laptopa jest niższa niż była wczoraj wieczorem po paru godzinach korzystania z laptopa, więc to raczej dobry znak niż zły. Tak, system taki jak w dziale. Nie mam czujnika do pomiaru temp. karty graficznej. Odpalam GPU-Z i w zakładce Sensors nic nie ma. Napisałam dokładnie, że mam tak od zawsze, czyli od momentu, gdy włączyłam pierwszy raz laptopa, podłączyłam go do sieci i włączyłam jakiś film online - tak już było, więc w czym może tkwić wina temperatury czegokolwiek? Chyba, że moja wersja laptopa jest fabrycznie upośledzona.
Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows Vista Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna:
Typ procesora Intel Pentium III Xeon, 2200 MHz (6 x 367)
Nazwa płyty głównej TOSHIBA Satellite L300
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 1915 MB
Typ BIOS'u Insyde (06/04/09)
Port komunikacyjny ZTE Diagnostics Interface (COM4)
Port komunikacyjny ZTE NMEA Device (COM5)
Ekran:
Karta wideo Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (849922 KB)
Karta wideo Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (849922 KB)
Monitor Rodzajowy monitor PnP [NoDB]
Multimedia:
Karta dźwiękowa Speakers (Realtek High Definiti
Magazyn:
Kontroler IDE Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
Kontroler SCSI/RAID Inicjator iSCSI firmy Microsoft
Dysk fizyczny WDC WD2500BEVS-26VAT0 (232 GB, IDE)
Dysk fizyczny ZTE MMC Storage USB Device
Napęd dysków optycznych TSSTcorp CDDVDW TS-L633A
Status dysków SMART OK
Partycje:
C: (NTFS) 119077 MB (81647 MB wolne)
D: (NTFS) 46901 MB (35379 MB wolne)
G: (NTFS) 70991 MB (32777 MB wolne)
Rozmiar całkowity 231.4 GB (146.3 GB wolne)
Urządzenia wejściowe:
Klawiatura Standardowa klawiatura PS/2
Mysz Synaptics PS/2 Port TouchPad
Sieć:
Karta sieciowa Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
Karta sieciowa PLAY ONLINE (46.112.76.218)
Karta sieciowa Realtek PCIe FE Family Controller
Modem TOSHIBA Software Modem
Modem ZTE Proprietary USB Modem
jak ci nie pokazuje temp. grafy i przy oglądaniu filmów dzieją sie takie rzeczy to musi być wina karty graficznej, w takim razie lepiej oddaj tego laptopa
do jakiegoś serwisu w którym sprawdzą co jest nie tak.
może jeszcze spróbuj zobaczyć czy ten program pokazuje temp. grafiki
to może ten program coś konkretnego pokarze bo z tego nic nie wynika, jak ten nic nie pokarze to tylko pozostaje dać go komuś kto się zna na laptopach i naprawi tą usterkę czy co to jest.
to już ja nic w tym temacie nie pomoge, moge tyle powiedzieć że normalne to nie jest że tylko pokazuje ci info o HDD i CPU, w takim przypadku pozostaje iść z tym do jakiegoś fachowca.
aha jeszcze jedno , sprawdż jeszcze czy w men. urządzeń nie ma jakichś wykrzykników czy znaków zapytania
nintyfan Tak, chodzi o filmy Flashowe. Kombinowałam już z kodekami, różnego rodzaju, ale nic nie zdziałałam. Korzystałam z tego artykułu http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dzia … wideo.aspx i instalowałam kodek, sprawdzałam czy jest jakaś poprawa, usuwałam go, instalowałam kolejny, sprawdzałam czy jest zmiana i tak dalej…
A co z innymi filmami(korzystając z innych odtwarzaczy)?
Ściągnij jakiś program do pobierania i konwersji filmów z Youtube i odtwórz film za pomocą jakiegoś odtwarzacza. Może to być jakiś błąd we Flash playerze.