Zmiana belki tytułowej


(Kontapukacza) #1

WItam,

Jestem nowy na forum, więc proszę mnie nie hejtować :wink: Szukam programu/sposobu do zmiany nazwy w belce tytułowej :slight_smile: Jeśli się nie da tzn belka jest grafiką to proszę powiedzieć jak ją podmienić :wink:


(mati75) #2

Zmienić nazwę pliku...


(Kontapukacza) #3

Nie chodzi mi o .txt czy coś w te style tylko .exe


(mati75) #4

Nie da się.


(cinkibolek) #5

Da sie, jak sie nie da, wszystko sie da, znaczy trzeba by maly tool napisac. Nie wiem tylko czy komus bedzie sie chcialo, gotowca nie znam.


(Kontapukacza) #6

To szukam ochotnika ;p chociaż pewnie się nie znajdzie :frowning:


(cinkibolek) #7

dokładniej to chodziło mi o tool ktory zmienia tytuł okna dzialajacego programu, nic nie zmienia w samym exe a tylko w dzialającym (uruchomionym) programie. Jesli o takie cos Ci chodzi to jest to do zrobienia dosc prosto.


(Kontapukacza) #8

Słucham jak :slight_smile:


(cinkibolek) #9

Nie jestem wstanie Ci tutaj tego opowiedzieć :wink:

Musiałbym usiąść i napisać programik i trochę pogooglać bo w głowie tego nie mam, mówię tylko że się da bo ktoś napisał że sie nie da.

hint: WinApi

EDIT:

Spłodziłem, nie wiem tylko czy cos z tym zrobisz, zmienia nazwe Notatnika na "aaa";

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;


using System.Runtime.InteropServices;

using System.Diagnostics;



namespace ConsoleApplication1

{

    class Program

    {   

        [DllImport("user32.dll")]

        static extern bool SetWindowText(IntPtr hWnd, string windowText);


        static void Main(string[] args)

        {

            Process[] Procs = Process.GetProcesses();

            foreach (Process proc in Procs)

            {

                if (proc.ProcessName.StartsWith("notepad"))

                {

                    IntPtr pFoundWindow = proc.MainWindowHandle;

                    SetWindowText(pFoundWindow, "aaa");

                } 

            }

        }

    }

}

(Kontapukacza) #10

nie ogarniam tego mógłbym dać Ci link do pliku a ty byś mi zmienił zazwę ? :slight_smile:


(sadaj72) #11

Bo najpierw trzeba skompilować, to chyba C#.


(SMDOBPRO) #12

To może nam opisz co kombinujesz i po co ci to :-),nie zawsze jest to legalne

Można i tak

image_id: 4876