Zmiana chłodzenia

Witam!

Dziś zamontowałem procka Athlona X2 3800+ i mam pytanie dotyczące chłodzenia.

Jeśli będę zmieniał czym mam wyczyścić powierzchnię procesora? (Nie wiem co to ,jakaś pasta chyba szara klei się strasznie :stuck_out_tongue: ).Można to przetrzeć zwykłą szmatką czy są jakieś preparaty? :stuck_out_tongue: .

Aha i gdzie mam podłączyć ten kabelek od chłodzenia pod SYS_FAN czy CPU_FAN? :evil: .

Ja czyszcze zmywaczem do paznokci :mrgreen: schodzi znakomicie.

CPU_FAN wentylator od procesora

SYS_FAN wentylator (jeśli jest)od chipsetu mobo.

Coś alkoholo podobnego Aceton itp

tu coś o tym jest

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=72248

JA proponuje benzyne ekstrakcyjną. Taką jak do zapalniczek :stuck_out_tongue:

a ja zawsze czyściłem proca husteczką :stuck_out_tongue: i wszystko ładnie schodziło :stuck_out_tongue:

nie koniecznie :stuck_out_tongue: sys fan to poprostu dodatkowe wentyle w budzie :stuck_out_tongue:

Można

Tak jest jeden bardzo dobry nazywa się odkurzacz…oczywiście żartuje polecam Ci Arctic Silver ArctiClean

Do kupienia Tu…

A benzyna ekstrakcyjna, która daje sobie radę tak samo, a nie raz i lepiej kosztuje ~8zł :wink:

Arctic Silver ArctiClean jest lepszy od benzyna ekstrakcyjna używałem obydwu i lepiej sprawuje się Arctic Silver ArctiClean

Czym przejawia się ta lepszość? Schnie może troche szybciej - ale niedużo. Kilka chwil chyba nikogo nie zbawi.

Może też być czysty spirytus :smiley: to chyba każdy ma w domu :stuck_out_tongue:

:mrgreen:

Ja uzywam sposobu na Cieplo :

rozgrzewam proca grajac jakas w gierke nastepnie szybko wylaczam komputer zdejmuje chłodzonko i wtedy pasta jest rozgrzana i wystarczy zwykła wilgotna szmatka nasaczona Izopropylem lub jakims spirytusem i bardzo ładnie schodzi(moze byc tez benzyna ekstrakcyjna ale tego nie próbowałem :D)