Moje Środowisko Pracy to Microsoft Visual C++ 2010 Express
A program tworzę w Windows Forms Application
Witam, mam taki problem ponieważ chciał bym zrobić ażeby za pomocą wartości wpisanej do TextBox’a oraz kliknięciu w dany button, zmieniała mi się cała linijka Kodu źródłowego Programu bądź sama Wartość w cudzysłowiu będące w tej linijce
Wygląda to tak.
Tak wygląda zapisany Przypisanie
A w tym Dokładnie miejscu to by się miało zmieniać na stałe. Gdyż jest to program w którym mam swoich dłużników i nie chcę zmieniać Wartości ich zadłużenia u mnie poprzez ciągle otwieranie projektu przez Visuala. Zmiana wartości właśnie teog Cytatu:
Jeżeli dostanę już jedną linijkę takiego Kodu to Potem do reszty Buttonów sobie przerobie . Z góry dziekuje.
Tak wygląda mniejwięcej cały mój program.
A te długi wyświetlane potem są w tych ListBoxach Dlugi oraz klasowe. Ale to już zaprogramowane mam to tak aby do wiadomości gdyby komuś było potrzebne
W razie potrzeby jakiejś większej ilości danych proszę pisać. Z góry dziękuję
Nie znam się za dobrze na programowaniu więc twierdzę że takie coś jest niemożliwe, by program zmodyfikował swój kod.
Ale jestem pewien, że na Twoje potrzeby wystarczy bardzo prosta rzecz, obsługa plików. Taką małą ilość danych można swobodnie zapisywać w pliku tekstowym i po uruchamianiu programu znów odczytywać ten plik nadpisywać i tak w koło.
Jako tako obsługi plików w C++ nie znam ja działam w innym języku, więc musisz się podeprzeć jakimś kursem.
Ale myślę że powinieneś
utworzyć tablicę ze wszystkimi dłużnikami (int lub string zależy jakie dane będziesz wprowadzał bo głównie widzę liczby ale w 1 przypadku jest też text - nie patrzę na dopiski “zł” bo to w sumie jest zbędne, niepotrzebne)
za pomocą pętli sczytuj po kolei każdą linijkę z pliku textowego i zapisuj do poszczególnych komórek tablicy
tylko wiadomo trzeba pilnować by zawsze np mama to była 1 komórka i też 1 linijka w pliku itd.
Hehe no dzieki, tylko że niestety ja dopiero w drugiej technikum i że tak powiem rozumiem z tego co powiedziałeś jakieś 20 % Ale chociaż jakaś odpowiedź
Ja bym zaproponował Ci coś pośredniego miedzy czystą obsługą plików a modyfikacją kodu programu - użycie wbudowanego mechanizmu obsługi ustawień aplikacji: app.config