chciałbym uzyskać prosty programik konfiguracyny , ot zwykly skrót na pulpicie
Otwórz notatnik i wpisz:
@echo off
date
I wpisujesz nową date. Możesz spróbować date i wpisac wybraną przez Ciebie datę.
Plik zapisz pod wymyśloną nazwą pomiętaj, że z końcówką .bat
Pozdrawiam,
jakubgross
czy można dodatkowo wprowadzić datę w notatniku zamiast zawsze wpisywać ?
Nie.
pro_xy, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swoje posty i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.
A tak swoją drogą - po co Ci takie kombinacje?
Strzelam, że chce dłużej używać oprogramowania w wersji trial
drukarka w pracy mi wariuje, natomiast do przeglądania neta potrzebuje teraźniejszej daty
zmiana daty do bata :
date 5/4/2013
exit
aktualny czas :
NET TIME time.windows.com /SET
?
Jak ktoś namierzy exe odpowiedzialne za drukowanie to jest myk że można tylko i wyłącznie to exe odpalić z konkretną datą.
Zrób programik w C++ (lub czymś podobnym), kiedy wpiszesz w twoim okienku liczbę program wprowadzi ją do okienka z datami problem z głowy.
Nie jestem pewien ale chyba da się to napisać w batchu.
Chyba mój post był za krótki i dlatego usunięty. Ja np. używam programu RunAsDate jak np. muszę przetestować czy aplikacja działa dobrze w trakcie przechodzenia czasu między datami o północy lub w innych przypadkach. Mógłbym zamienić czas w Windowsie ale ta aplikacja działa szybciej i sprawniej. Co do tematu z drukarką to nie jestem sobie wstanie wyobrazić sytuacji w której drukarka nie będzie działać jeśli będzie przestawiona data.