Chciałbym prosić o pomoc ponieważ ostatnio wymieniłem dysk na SSD o pojemności 120 GB z myślą o przeznaczeniu go tylko na system. Posiadam drugi dysk HDD który był dyskiem systemowym a obecnie jest po formacie i chciałbym żeby pliki takie jak pobieranie itp. zapisywały sie na nim automatycznie a nie jak dotychczas na dysku C.
Ktoś pomoże?
Wejdź w katalog użytkownicy wybierz siebie i prowklik na pobrane zmień lokalizację
Na win10, Ustawienia, System, Pamięć i tam jest “Zmień lokalizację zapisywania nowej zawartości”, ale w każdym instalatorze i tak trzeba samemu zmieniać literę dysku.
Od kiedy nowa instalowana aplikacja miałaby być powiązana z “zapisywaniem nowej zawartości”.
objaśnił byś nie co ten artykuł komuś mnie zaawansowanemu?
(tutaj mój rejestr na podstawie tego artykułu)
Czyli co mam zmienić żeby to działało?
W każdej pozycji (czyli 6 razy), która w “Danych” zawiera literę “C”, trzeba kliknąć PPM, wybrać “Modyfikuj” i tam zamiast litery “C” wpisać literę tego dysku HDD. Potwierdzić OK i zamknąć rejestr. Zrestartować komputer.
Uwaga: Ta zmiana spowoduje zapisywanie tylko nowo instalowanych programów na dysku HDD. Natomiast pliki pobierane z internetu trzeba przekierować “ręcznie” w odpowiednie miejsce.
Pobierana z Microsoft Store jest powiązana