Zmiana IP stałego na zmienny Internet radiowy

Witam mam problem mianowicie mam Internet radiowy podłączony do Routera z AP rozsyłam sobie sygnał na 3-4 komputera mój problem tkwi w tym iż każdy komputer jest widziany jako ten sam użytkownik np. w Grach MMORPG i zakładanie więcej niż jednego konta na tym samym serwerze jest niemożliwe co trochę komplikuje mi granie podobnie jest z forami itp. ban na koncie np. KOMPUTER 1 automatycznie powoduje iż nie mogę juz użytkować na żadnym komputerze… nie wiem czy wyjaśniłem o co dokładnie mi chodzi ale… czy jest możliwość w jakiś sposób zmienić ta sytuacje aby każdy komputer miał własne IP (mój dostawca Internetu daje mi jedno stale IP) aby komputery nie były brane za jednego użytkownika… Prosił bym o jasne i klarowne odpowiedzi i przejrzyste opisy rozwiązań z góry dziękuje

PS. sorki za ortografie ale trochę mi klawiatura siada.

Zacznę od końca jeśli pozwolisz

Tu masz swój post napisany w miarę zgodnie z polskim alfabetem - więc podmień go, bo ten twój jest nieco nie czytelny…:

Witam mam problem mianowicie mam Internet radiowy podłączony do Routera z AP rozsyłam sobie sygnał na 3-4 komputera mój problem tkwi w tym iż każdy komputer jest widziany jako ten sam użytkownik np. w Grach MMORPG i zakładanie więcej niż jednego konta na tym samym serwerze jest niemożliwe co trochę komplikuje mi granie podobnie jest z forami itp. ban na koncie np. KOMPUTER 1 automatycznie powoduje iż nie mogę juz użytkować na żadnym komputerze... nie wiem czy wyjaśniłem o co dokładnie mi chodzi ale... czy jest możliwość w jakiś sposób zmienić ta sytuacje aby każdy komputer miał własne IP (mój dostawca Internetu daje mi jedno stale IP) aby komputery nie były brane za jednego użytkownika... Prosił bym o jasne i klarowne odpowiedzi i przejrzyste opisy rozwiązań z góry dziękuje 

PS. sorki za ortografie ale trochę mi klawiatura siada.

OK teraz przejdźmy do tematu wątku…

Z tym pytaniem powinieneś zgłosić się do operatora sieci - ja mam przynajmniej tak, że mam wspólne IP, więc całe osiedle ma jeden numer, ale za 10 złotych miesięcznie mogę sobie dokupić prywatne IP. Wtedy nam IP sam dla siebie.

A żeby zrobić to bez płacenia musiałbyś używać PROXI, ale to dość zwalnia sieć i dlatego wolałbym z tego nie korzystać…

tenegal ,

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

kubus94 Jeśli chodzi o twoja wypowiedz to niewiele wniosła do mojego pytania zamiast poprawiać innych mógłbyś bardziej sprecyzować swoją odpowiedz. Pytałem czy jest sposób i prosiłem o opisanie go oczywiście zakup osobnego IP odpada bo to zupełnie bez sensu za ta cenę mogę podłączyć drugie łącze.

tenegal - chciałem Ci pomóc i wrzuciłem twój tekst do Worda i na szybko poprawiłem literówki…

Nie istnieje sposób, żebyś sobie zrobił IP, bo czegoś takiego nie ma - musisz zapłacić operatorowi za zewnętrze IP wtedy on Ci przydzieli numer tylko dla Ciebie.

Wyjściem z sytuacji jest używanie serwerów dostępowych i z nimi musiałbyś się łączyć. Ale to będzie zawsze ze stratą na prędkości łącza…

Sprawa wygląda tak, twoja sieć korzysta z NAT co oznacza, że każdy komputer w twojej sieci ma przydzielony z routera prywatny (wewnętrzny) adres IP w sieci lokalnej i każdy z tych komputerów korzysta z tego samego IP jaki został przydzielony twojemu routerowi. W tym wypadku, ponieważ twoja sieć korzysta z NAT, musisz przekierować porty na dane usługi sieciowe aby komputery w sieci lokalnej były dostępne dla całego świata, w tym wypadku jeśli dana usługa internetowa natrafi na twoje publiczne IP to zostanie przekierowana na odpowiedni komputer w sieci lokalnej.

Pozdrawiam!