Witam was, mój obecny sprzęt jest jak w opisie, poza tym że ostatnio zmieniłem kartę graficzną na Gigabyte Radeon 7970 Ghz Edition (używana z gwarancją na 1,5 roku). Odpaliłem ją wczoraj, zrobiłem test FurMarkiem, ok.30 min. zero problemów, ekstra temperatury bo przez większość czasu 63/64 st. użycie 100%. Potem jeszcze 3D Mark, też nie zauważyłem problemów. Uruchomiłem kilka ier równieże chodziły stabilnie i nic się złego nie działo, do dziś. Odpaliłem film na Allplayer w formacie AVI 720p, “Jeździec z Nikąd”, i niestety po kilku minutach był całkowity zwis. Mogłem tylko dokonać resetu, (czarny ekran i zacięcie dźwięku - takie impulsowe bardzo szybkie pykanie). Oglądnąłem potem film do końca i nie było problemu. teraz robię test na programie: Video Memory Stress test, na razie jest ok. 71/254 wciąż trwa. Co to może być ? Dodam że nie robiłem reinstalacji systemu. Usunąłem sterowniki Nvidia po czym zainstalowałem Catalyst tą wersję z grudnia 2013 (13.251.00). Podejżewałem problem ze zmianami napięć. Czy ktoś z was jest w stanie oszacować przyczynę np. na podst. dziennika zdarzeń systemu itp. ?
Prosze o pomoc, wcześniej takich sytuacji na geforcie nie miałem tzn. czasem wywalało z allplayera ale nigdy nie odnotowałem całkowitego zwisu.