Witam aktualnie posiadam taki sprzęt jak w podpisie… mam ograniczone fundusze i chciałbym wiedzieć czy jak zmienię kartę graficzną na lepszą ( do 200zł ) to odczuje duży wzrost wydajności w grach ? jeśli tak to jaką grafikę do tej ceny mi polecacie ? może być sprzęt używany, no i najważniejsze aby grafika nie pobierała dużo mocy. Pozdrawiam
aby odczuć różnicę musisz zmienić proca i karte garaficzną i prawdopodobnie zasilacz
- a to jednak będzie kosztować
Nie ma sensu pakować najlepsza by była wymiana całego osprzętu.
A tam, bzdury piszą powyżej. Procek nie jest jakiś super wydajny ale daje rade, pamięć tylko 3 giga ale i tak nie jest źle. Wąskim gardłem w twoim zestawie jest grafika i po wymianie odczujesz różnice. Napisz tylko jeszcze jaki masz zasilacz ?
a w jakie gry pograsz z tym prockiem?
na jakich detalach?
Zasilacz mam Modecom Premium 350 Watt, chyba dobry bo kosztował 150zł w sklepie… a procek myślę że mi wystarczy bo gdy odpaliłem Gta IV na podkręconym procu to się bardzooo fajnie grało , około 30 fps tylko że mi chłodzenie nie wyrobiło i reset… więcej bym zmienił chłodzenie i procesor by mi jeszcze trochę posłużył.
http://www.arest.pl/produkt/Karty-grafi … I-1GD2-LP/
jaka masz bude? może można wcisnąć tam jakis wiatrak w celu lepszego chlodzenia…
minimalnie lepsza kartta ale za to z chłodzeniem:
nie… to są za słabe karty mi się wydaję, do około 250zł mogę mieć używaną 9800 GT - 1 GB ! a to jest już dużo lepsza od mojej