Witam wszystkich,
problem wygląda następująco:
tydzień temu złożyłem wykonanie robót budowlanych. Chodzi o zmianę pokrycia dachowego z blachy gładkiej na trapezową. Wszystko zostało niby to dobrze wypełnione, razem z tym dołączyłem oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością, wypis z ewidencji gruntów, mapę ewidencyjną i mapę zasadniczą, na jednej, na tej, gdzie jest widoczna jedynie moja działka, zaznaczyłem kolorem gdzie położony jest budynek.
I dziś przyszło pismo ze Starostwa powiatowego i tu cytuję co przyszło:
"… postanawiam nałożyć obowiązek uzupełnienia dot: wymiany pokrycia dachowego z blachy gładkiej na trapezową bez zmiany gabarytów i bez zmiany obciążenia na działce nr xx w miejscowości xx o:
-
podanie we wniosku adresu zamieszkania [ZROZUMIAŁE].
-
oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane wypełnione zgodnie z Rozporządzeniem MI z dnia 23 czerwca 2003r. w sprawie wzorów: wniosku o pozwolenie na budowę, oświadczenia o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane i decyzji o pozwoleniu na budowę (Dz. U. Nr 120 poz 1127 z późniejszymi zmianami)
-
dokładny opis i sposób wykonania zgłoszonych robót podpisany przez zgłaszającego
-
szkice /elewacje/ budynku z dokładnym zaznaczeniem zgłoszonych robót podpisane przez zgłaszającego…"
I teraz: punkt 1. OK. punkt 2… nigdzie nie mogę znaleźć takiego wzoru, jedyne co mi wpada w ręce i jest najnowsze to to oświadczenie:
-
''po zapoznaniu się z art.32. ust. 3 pkt.2 ustawy z 7 lipca 94 roku Prawo Budowlane (Dz.U. z 2006 roku nr 156 poz 1118z późniejszymi zmianami),
-
“po zapoznaniu się z art. 32 ust 4 pkt ustawy z 7 lipca Prawo budowlane (Dz.U. z 2003 roku nr 207 poz 2016 z późn. zmianami),”
-
po zapoznaniu się z art. 32 i 33 z 7 lipca Prawo budowlane (Dz.U. z 2000 roku nr 106 poz 2016 z późn. zmianami)"
Wiem, że dosyć namieszałem z tymi numerkami, dlatego czy mógłby ktoś pokazać wzór, który mam wypełnić i zanieść? Bo już się w tym gubię.
Co do punktu 3.: Jak ma wyglądać taki opis? W zasadzie nie ma co opisywać, ale doradźcie, proszę.
4.: Czy to ma być ogólny, ‘bazgrolony’ szkic, czy profesjonalny projekt?
Doradźcie co i jak, bo jutro jadę to załatwić i chcę oszczędzić nerwów i czasu.
Temat podałem też na forum prawnym, ale może i tu trafi się ktoś, kto się na tym zna, a mi bardzo zależy na czasie.
Dziękuję pięknie.